Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amsterdam, Sofia en Najova, opgegroeid in Nederland, lopen het risico te worden uitgezet naar Marokko.

Amsterdam, Sofia en Najova, opgegroeid in Nederland, lopen het risico te worden uitgezet naar Marokko.

Sofia, 24, en Najova, 21, zijn geboren in Marokko maar hebben hun hele leven in Nederland doorgebracht. Volgens de immigratiedienst IND moesten beide zusters het land echter verlaten wegens gebrek aan geldige documenten, stelt AT5. Ze moeten terug naar Marokko, maar ze zijn nooit jong.

De twee zussen vertellen het plaatselijke tv-station over hun jeugd en hoe ze beperkt waren door de aandoening. De moeder, respectievelijk 1 en 4 jaar, heeft Marokko verlaten om haar ex-man te verlaten en wordt niet langer welkom geheten in haar familie. Ze kwam naar Amsterdam en woonde bij een zus.

Ze zijn in 18 jaar 25 keer verhuisd en hebben 10 jaar in een kelder bij A10 gewoond, vertellen ze aan NPO1.

Toen de twee zussen meerderjarig waren, vroegen ze zelf een verblijfsvergunning aan: in februari oordeelde de rechtbank dat Sofia en Najova in Nederland mochten blijven, maar de Immigratie- en Naturalisatiedienst ging in beroep. Het einde is onzeker.

Sofia probeert kansarme jongeren te helpen met haar stichting – Juf Souf – en Najova helpt vrouwen zonder verblijfsvergunning en droomt ervan te werken als verdediger van de rechten van geïmmigreerde vrouwen.

De petitie voor twee zussen is 20.000 keer ondertekend en de meisjes worden gesteund door burgemeester Halsema.

Teken De petitie Hier

31MAG, 13 april 2021

Tags: Nederland, Marokko, Sofia, Najova, migratie, zonder papieren, uitzetting,

READ  Bagnaia moet voor de vakantie worden beveiligd