Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Als westerse regeringen de tweestatenoplossing werkelijk steunen, moeten er sancties worden opgelegd aan de Israëlische regering.”

“Als westerse regeringen de tweestatenoplossing werkelijk steunen, moeten er sancties worden opgelegd aan de Israëlische regering.”

SchZiet de tweestatenoplossing in Israël en Palestina nog steeds het licht, en onder welke omstandigheden zou deze levensvatbaar kunnen zijn? Eerst een woord van optimisme: in Israël, net als in Palestina, zijn er veel burgerbewegingen voor vrede die vreedzame en democratische oplossingen met vastberadenheid en verbeeldingskracht verdedigen. Helaas zijn deze groepen in de minderheid, en zonder sterke externe steun hebben ze weinig kans om te winnen.

Om deze patstelling te doorbreken is het tijd voor de Europese Unie en de Verenigde Staten, die bijna 70% van de Israëlische export absorberen, om hun acties op één lijn te brengen met hun retoriek. Als westerse regeringen werkelijk een tweestatenoplossing steunen, moeten er sancties worden opgelegd aan de Israëlische regering, die openlijk elk vreedzaam perspectief vertrapt door voortzetting van het kolonialisme, de onderdrukking en het verzet tegen de erkenning van een Palestijnse staat.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Joe Biden kondigt een stopzetting aan van de levering van aanvalswapens aan Israël in het geval van een grootschalige militaire interventie in Rafah

Concreet moet de militaire hulp stoppen, en bovenal moeten de Verenigde Staten en Europa Netanyahu en zijn bondgenoten aanvallen. Dit omvat het implementeren van handels- en financiële sancties die geleidelijk afschrikkende bedragen bereiken. Een boycot van de bovengenoemde universiteiten op campussen zou niet genoeg zijn en zelfs contraproductief zijn: te vaak zijn de belangrijkste tegenstanders van Israëlisch rechts op campussen te vinden, die in veel gevallen graag verzwakt en afgesloten zouden zijn van het buitenland . Naast de sancties die aan Israël zijn opgelegd, moeten Europa en de Verenigde Staten werken aan het opleggen van harde en afschrikwekkende sancties tegen Hamas en zijn aanhangers in het buitenland, en resoluut werken aan het versterken van representatieve en democratische Palestijnse organisaties.

READ  Uit de studie bleek dat ibuprofen "niet geassocieerd was met een verhoogde mortaliteit of ernst" van het virus

Enorme uitdagingen

Deze aanzienlijke externe betrokkenheid, die idealiter westerse landen en een coalitie van zuidelijke landen zou moeten samenbrengen, is zelfs nog belangrijker omdat een tweestatenoplossing het daglicht niet kan zien zonder een sterke confederatiestructuur – een vorm van Israëlisch-Palestijnse federatie, vergelijkbaar aan de Europese Unie van Europese landen – Die beide staten omvat en het mogelijk maakt een bepaald aantal fundamentele rechten te garanderen. In feite zijn de twee regio’s en bevolkingsgroepen sterk met elkaar verweven, vanwege de omvang van de Joodse kolonisatie op de Westelijke Jordaanoever, het belang van Palestijnse arbeiders die actief zijn in Israël en familiebanden onderhouden met Israëlische Arabieren, en het gebrek aan continuïteit van Israël. Palestijnse grondgebieden.

Je hebt 56,78% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.