Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als mensen zouden verdwijnen, wat zou er dan met onze honden gebeuren?

Als mensen zouden verdwijnen, wat zou er dan met onze honden gebeuren?

Veel mensen beschouwen honden als onze beste vrienden. Maar heeft u zich ooit afgevraagd wat er met uw hond zou gebeuren als wij plotseling zouden verdwijnen? Kunnen gedomesticeerde honden zonder mensen?

minimaal 80% Een miljard honden Dat de planeet een onafhankelijk en vrij leven leidt, wat ons enkele mogelijke antwoorden geeft.

Hoe zouden onze honden zijn als we er niet waren om ze te beïnvloeden en voor ze te zorgen?

Wat is een hond?

Honden hebben de titel van de meest succesvolle gedomesticeerde soort op aarde. Al duizenden jaren lang Het is onder ons toeziend oog geëvolueerd. Meer recentelijk heeft selectief fokken geleid tot door de mens veroorzaakte diversificatie, waardoor unieke rassen zijn ontstaan, variërend van de Duitse dog tot de kleine chihuahua.

De zoektocht van mensen naar de perfecte hondgenoot heeft aanleiding gegeven tot meer dan 400 rassen, elk met een unieke combinatie van fysieke en gedragskenmerken. Oorspronkelijk werden honden voornamelijk gefokt om te vullen Banen die voor ons nuttig warenZoals hoeden, jagen en bescherming. Deze praktijk is pas de afgelopen 200 jaar ingeburgerd.

Volgens sommige experts is huisdier zijn gewoon een ander soort werk Mensen kozen voor honden, waarbij de nadruk meer ligt op het uiterlijk. Fokkers spelen hierin een cruciale rol, omdat zij doelbewust gewenste eigenschappen selecteren en zo de toekomstige richting van rassen beïnvloeden.

Nationale politiehonden, uitzonderlijke agenten

Zijn wij goed voor honden?

We weten dat sommige van de kenmerken waar we van houden ernstige gevolgen hebben Gezondheid en welzijn Van dier. Enzovoort, Honden met een plat gezicht hebben moeite met ademhalen Vanwege nauwe neusholtes en korte luchtwegen. dit Gebrek aan lucht Het kan astma-aanvallen veroorzaken. Deze honden zijn ook vaker gevoelig voor huid-, oog- en gebitsproblemen dan dieren met een lange neus.

READ  De verplichting om te vaccineren: hoe rechtvaardigt de uitvoerende macht zijn weigering om het uit te voeren?

Veel moderne honden hebben medische interventie nodig om zich voort te planten. Daarom hebben Franse buldoggen en chihuahua's vaak een keizersnede nodig voor de geboorte, omdat de hoofden van de puppy's dat wel zijn Zeer groot vergeleken met Tot de breedte van het bekken van de moeder. Deze afhankelijkheid van chirurgie voor de voortplanting benadrukt de diepgaande impact van intensief selectief fokken op honden.

Hoewel gedomesticeerde honden er alles aan hebben om deel uit te maken van een menselijke familie, leven sommigen een zeer geïsoleerd en gecontroleerd leven waarin ze minder kans hebben om… Om keuzes te maken – Een belangrijk element voor hun geluk.

Honden zonder mensen

Stel je nu een wereld voor waarin honden niet langer onderworpen zijn aan menselijke selectie en zorg. De onmiddellijke gevolgen zullen onthutsend zijn. Rassen waarvan de basisbehoeften, zoals voedsel, onderdak en gezondheidszorg, grotendeels van ons afhankelijk zijn, zullen moeite hebben zich aan te passen, en velen zullen bezwijken voor de harde realiteit van een leven zonder menselijke steun.

Dit treft echter waarschijnlijk slechts minder dan 20% van de honden (wat ongeveer hetzelfde aantal honden is dat bij ons thuis woont). De meeste honden ter wereld lopen vrij rond. Dit fenomeen komt veel voor in Europa, Afrika en Azië.

Hoewel deze honden niet in de traditionele zin gedomesticeerd zijn, bestaan ​​ze naast mensen. Als gevolg hiervan hangt hun voortbestaan ​​bijna uitsluitend af van door de mens geproduceerde hulpbronnen, zoals stortplaatsen en gedoneerd voedsel. Bij afwezigheid van mensen. Natuurlijke selectie Hun beurt zal snel komen, omdat honden die eigenschappen missen die essentieel zijn voor hun overleving, zoals aanpassingsvermogen, jachtvermogen, ziekteresistentie, ouderinstinct en gezelligheid, geleidelijk zullen afnemen.

READ  Charles Bronson nog steeds in de gevangenis: na 48 jaar achter de tralies vindt de gevaarlijkste gevangene van Engeland dat zijn verzoek om vrijlating wordt afgewezen

Honden die te groot of te klein zijn, zullen in het nadeel zijn, omdat de grootte van invloed is op de caloriebehoefte, de omgevingsregulatie van de lichaamstemperatuur en de blootstelling aan roofdieren.

Beperkte gedragsstrategieën, zoals een intense angst om nieuwe plaatsen te verkennen, kunnen ook schadelijk zijn. Hoewel gesteriliseerde honden eigenschappen kunnen bezitten die nuttig zijn om te overleven, zullen ze hun genen niet kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.

Geen hybride rassen meer

Uiteindelijk zal er een nieuw type hond ontstaan, dat eerder wordt bepaald door gezondheid en gedragssucces dan door menselijke smaak.

Honden paren niet alleen met leden van hun eigen ras, maar ze kunnen ook individuen kiezen die totaal anders zijn dan zijzelf als de gelegenheid zich voordoet. Na verloop van tijd vervagen verschillende rassen, en spontane paring resulteert in een uiterlijk dat dichter bij de “dorpshond” lijkt, vergelijkbaar met de gemeentelijke “kamphonden”. Geïsoleerde Aboriginal-gemeenschappen in Australië En de honden die we zien in Zuidoost-Azië.

Deze honden zijn over het algemeen middelgroot, met een evenwichtige bouw, korte, veelkleurige vacht en rechte oren en staart. Regionale verschillen, zoals een dichte vacht, kunnen echter optreden als gevolg van factoren zoals het klimaat.

Na verloop van tijd zullen de honden terugkeren naar de levensstijl van wilde honden. Deze dieren hebben waarschijnlijk een sociaal en voedingsgedrag aangenomen dat vergelijkbaar is met dat van hun huidige wilde verwanten Australische dingo. Ze kunnen er in wonen Kleine familiegroepen in specifieke gebiedenZe keren terug naar het jaarlijkse broedseizoen, gaan sociaal jagen en krijgen aandachtige ouderlijke zorg (vooral van vaders).

READ  Het Amerikaanse Congres zal vóór 2024 niet stemmen om Kiev te helpen

De overgang zal voor sommige rassen gemakkelijker zijn, vooral voor herdershonden en voor honden die al zelfstandig in dorpen of in het wild leven.

Wat een goed hondenleven

In hun boek Jungle-herinneringonderzoeken Jessica Pearce en Mark Bekoff het idee om onze honden voor te bereiden op een mensvrije toekomst. Ze moedigen ons aan om ze meer onafhankelijkheid en dus geluk te geven. Dit kan simpelweg betekenen dat ze de richting van hun wandeling moeten kiezen of dat ze de tijd moeten nemen om aan een boom te snuffelen.

Bij het overwegen van een mogelijke toekomst zonder mensen rijst de vraag: zijn onze acties ten opzichte van honden duurzaam, in hun beste belang en in overeenstemming met hun aard? Of komt het overeen met onze verlangens?

Door na te denken over hoe honden zonder ons leven, kunnen we misschien manieren vinden om hun leven met ons te verbeteren.Dialoog

Bradley Smithoofddocent psychologie, CQU-universiteit in Australië En Mia CobbResearch Fellow, Centrum voor Dierenwelzijnswetenschappen, Universiteit van Melbourne

Dit artikel is opnieuw gepubliceerd van Gesprek Onder Creative Commons-licentie. Lees deOrigineel artikel.