Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alles wat je moet weten over gezichtspeeling

Alles wat je moet weten over gezichtspeeling

Als we aan huidverzorging denken, is gezichtsreiniging vaak het eerste dat in ons opkomt. Maar hoe zit het met de andere belangrijke stap in huidverzorging: exfoliatie? Door uw huid te exfoliëren worden de dode cellen verwijderd die zich op het oppervlak van uw gezicht hebben opgehoopt en krijgt u een helderdere, egalere teint. Als je niet zeker weet of je moet exfoliëren of welk type gezichtsexfoliatie voor jou geschikt is, lees dan verder!

Wat is gezichtspeeling?

Gezichtspeeling is een cosmetische behandeling die het uiterlijk van uw huid kan verbeteren. Tijdens een gezichtsexfoliatie wordt een lotion op uw gezicht aangebracht waardoor de buitenste huidlaag die we kennen als de “epidermis” loslaat. Dit onthult een nieuwe huidlaag, de ‘dermis’ genaamd, die eronder ligt. Gezichtspeeling kan worden gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, zoals rimpels, fijne lijntjes, beschadiging door de zon en acnelittekens. Er zijn verschillende soorten gezichtsexfoliatie en uw dermatoloog kan u helpen om degene te kiezen die het beste aan uw behoeften voldoet. Over het algemeen vereisen de meeste soorten exfoliatie meerdere behandelingen om een ​​heldere, vlekvrije huid te krijgen. U zou echter al na één sessie een verbetering van uw huid moeten zien. Als u op zoek bent naar een manier om het uiterlijk van uw huid te verbeteren, overweeg dan een gezichtsexfoliatie.

Verschillende gradaties van gezichtspeeling:

Er zijn verschillende gradaties van gezichtsexfoliatie, variërend van een milde exfoliatie tot een meer agressieve behandeling. Afhankelijk van uw huidtype en de gewenste resultaten, kan een dermatoloog of schoonheidsspecialiste de beste optie voor u aanbevelen. Lichte peelings worden meestal gedaan met een mild zuur, zoals glycolzuur, en kunnen thuis worden gedaan met vrij verkrijgbare producten.

READ  Is het waar dat de meerderheid van de mensen in ziekenhuizen in Israël wordt ingeënt? - launch

Dit type exfoliatie verwijdert dode huidcellen en onthult een helderdere, gladdere huid. Agressievere gezichtspeelings gebruiken een sterker zuur, zoals trichloorazijnzuur (TCA), en worden meestal uitgevoerd door een professional. Dit type exfoliatie dringt dieper in de huid door om rimpels, beschadiging door de zon en acnelittekens te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt om de huidtint te egaliseren. Omdat het echter de bovenste huidlaag verwijdert, kan het uw gezicht enkele dagen rood en pijnlijk maken. Gezichtsexfoliatie is een geweldige manier om het uiterlijk van uw huid te verbeteren, maar het is belangrijk om het juiste type exfoliatie te kiezen voor uw huidtype en doelen.

Wat zijn de aanbevelingen voordat je een gezichtspeeling doet?

Als je een gezichtsexfoliatie overweegt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om een ​​gerenommeerde schoonheidsspecialist of dermatoloog te kiezen die ervaring heeft met peeling. Ten tweede moet je je huid voorbereiden door blootstelling aan de zon te vermijden en een aantal weken een zachte reiniger te gebruiken voordat je gaat exfoliëren. Ten derde is het belangrijk om het juiste type exfoliatie te kiezen voor uw huidtype. Eigenaren van een gevoelige huid willen bijvoorbeeld diepe exfoliatie vermijden. Houd er ten slotte rekening mee dat exfoliëren van het gezicht enige tijd nodig heeft, dus plan dienovereenkomstig. Als u echter deze stappen volgt, kunt u er zeker van zijn dat uw gezichtsexfoliatie veilig en succesvol is.

Wat zijn de nadelen van gezichtspeeling?

Gezichtspeeling is een populaire schoonheidsbehandeling die uw huid er gladder en egaler uit kan laten zien. Er zijn echter enkele potentiële risico’s waarvan u zich bewust moet zijn. Allereerst kan gezichtspeeling de huid irriteren, vooral als het te vaak of te krachtig wordt gedaan. Dit kan roodheid, irritatie, ontsteking en zelfs littekens veroorzaken. Ten tweede kan gezichtspeeling de bovenste laag van de huid strippen, wat kan leiden tot uitdroging en verhoogde gevoeligheid. Als je overweegt om een ​​gezichtsexfoliator aan te schaffen, neem dan eerst contact op met een dermatoloog of andere huidverzorgingsprofessional om er zeker van te zijn dat deze geschikt voor je is.