Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Afrika, een voorbeeld van de ongelijkheid in de vaccins die de epidemie aanwakkeren

Als we een einde maken aan ongelijkheid (Serum), kunnen we een einde maken aan de epidemie. Als we deze ongelijkheid laten voortduren, laten we de epidemie voortduren.”, gelanceerd op 14 december 2021 Managing Director Van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Het is een mantra geworden dat het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie al maanden scandeert. Als de kwestie van vaccinongelijkheid die Afrika illustreert een ethische dimensie krijgt, is het vooral wetenschappelijke rechtvaardiging en wordt het opnieuw concreet met de komst van de Omicron-variant die zich in volle vaart verspreidt.

“Het is niet langer nodig om het verband te leggen tussen de opkomst van nieuwe varianten en ongelijkheden in vaccins”, Franceinfo Afrika wordt uitgelegd door Dr. Richard Mihijo, coördinator van het immunisatie- en vaccinontwikkelingsprogramma bij het regionale kantoor van de WHO voor Afrika.Dat wisten we al bij andere vormen van virusziekten. Hoe meer je het virus laat circuleren in een niet-gevaccineerde gemeenschap, die onbeschermd is – we hebben ervaring met mazelen bij kinderen – hoe meer (voor hem) Het geeft de mogelijkheid tot verandering en transformatie. Seizoensgriep is ook een veelzeggend geval.”

Tien maanden geleden bereikten de eerste doses Afrikaanse landen, voornamelijk via het Covax Solidariteitsmechanisme. Met uitzondering van Eritrea publiceren ze nu allemaal hun geautoriseerde reeks vaccins. Tot zover meer 250 miljoen doses gegeven op het continent. Helaas, Volgens de WereldgezondheidsorganisatieZe vertegenwoordigen gewoon3% van ongeveer 8 miljard doses” in de wereld geïnjecteerd. gevolgen : “Slechts 8% van de Afrikanen is volledig ingeënt, vergeleken met meer dan 60% in veel landen met een hoog inkomen.”

De directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie sprak op 29 november ter gelegenheid van de buitengewone zitting van de Wereldgezondheidsvergadering Leg uit dat een worstcasescenario is uitgekristalliseerd. “Een jaar geleden begonnen we te zien dat sommige landen bilaterale deals sluiten met fabrikanten, en we gaven aan dat de armsten en meest kwetsbaren zouden worden opgeofferd in deze wereldwijde vaccinstormloop. En dat is precies wat het is. Het is gebeurd. Meer dan 80% van de ’s werelds vaccins zijn bestemd voor landen Groep van Twintig” Toen kreeg Dr. Ghebreyesus spijt. Hij gaf ook aan dat sommige landen hiermee zijn begonnen “Het vaccineren van groepen met een zeer laag risico om acuut te ontwikkelen, of het geven van boosterdoses aan gezonde volwassenen” Terwijl in Afrika “Slechts één op de vier gezondheidswerkers is ingeënt.”

1 december, Wereld Aids Dag – Opnieuw een pandemie van 40 jaar – Het was voor velen een kans om parallel te lopen met de ongelijke behandeling waaraan Afrikanen werden onderworpen in de vroege uren van de pandemie en de dag dat ze het slachtoffer werden van COVID-19. Winnie Byanyima, uitvoerend directeur van het Joint United Nations Program on HIV/AIDS (UNAIDS), is opnieuw op de kaart gezet door haar stem te lenen, samen met prins Harry, hertog van Sussex, aan bewustmakingsvideo Van Volksvaccin, een coalitie van NGO’s en activisten die campagne voeren voor betaalbare vaccins.

READ  Aurélie Jean, ritme en algoritme

De verantwoordelijkheid van laboratoria wordt aangegeven, evenals het monopolie op vaccins van rijkere landen. Houding Swipe voor de duizendste keer Door de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa, de held van de Afrikaanse Unie in de strijd tegen COVID-19, tijdens zijn bezoek aan Senegal op 7 december. De leider, die momenteel lijdt aan Covid-19, merkte op dat rijke landen het hadden besteld “Meer vaccins dan de bevolking nodig heeft.”

“Farmaceutische bedrijven blijven prioriteit geven aan landen met een hoog inkomen die ook meer doses opslaan dan ze kunnen gebruiken, terwijl ze pogingen tot overaanbod blokkeren door tijdelijke ontheffing van intellectuele eigendomsrechten en meer technologie en kennisuitwisseling te ondersteunen.”, kort 14 december, Amnesty International in een rapport Over ongelijkheid in vaccins in Oost-Afrika.

Afrika kampte met een tekort van 470 miljoen doses voor 2021En De regionale directeur van de WHO voor Afrika, Dr. Machidiso Moeti, deed medio september een oproep aan landen “die reserveringen hebben” naar mij “Laat hun drankjes vrij zodat andere landen ze kunnen kopen.” Ik drong er ook bij hen op aanWie heeft drankjes beloofd? Vangen “Dringend” hun beloften. De Verenigde Staten, de Europese Unie en Frankrijk hebben verklaringen in deze richting afgelegd.

Voortaan was er geen tekort meer op het continent in de eerste maanden van 2021, toen de versnelling van de epidemie in India het land dwong zijn productiecapaciteit voor zichzelf te houden en tegelijkertijd de productie van het AstraZeneca-vaccin voor Covax te verzekeren. “Vandaag de dag worden er elke week ongeveer 20 miljoen doses naar het continent gestuurd.” Via Covax, Avat (African Union Vaccine Purchase Program) en bilaterale overeenkomsten ondertekend door landen, zei Dr. Fiona Atuhboye op 14 december: Verantwoordelijk voor de introductie van nieuwe vaccins in het WHO Regional Office for Africa.

READ  Trend van 4 weken: weer tot 11 juli

Om de verspreiding ervan te verbeteren, hebben onder meer het African Center for Disease Control and Prevention (Africa CDC), de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF en de Vaccine Alliance-Gavi opgeroepen tot een betere voorspelbaarheid van donaties. “de meerderheid (wie zijn zij) De tot nu toe geïmplementeerde programma’s zijn op maat gemaakt, met een korte opzegtermijn en een korte bewaartermijn. Het is dus heel moeilijk voor landen om vaccinatiecampagnes te plannen.” specifiek Persbericht gepubliceerd eind november. Gebrek aan fondsen, gebrek aan injecties, afwezigheid van gekwalificeerd personeel of zelfs een slechte planning voor het stellen van prioritaire doelen zijn allemaal hindernissen die in sommige landen moeten worden overwonnen om sera te injecteren.

Daarbij komt nog de terughoudendheid van het vaccin, dat de hele wereld treft. 24 november Reuters meldde: Aangevraagd door Zuid-Afrika Johnson & Johnson en Pfizer stellen de levering uit omdat wantrouwen jegens vaccins hun campagne heeft vertraagd. Het land dat het zwaarst door Covid-19 wordt getroffen, is Afrika, maar het is ook een van de weinige landen op het continent dat in de buurt komt van de vaccinatiegraad van 40% die de Wereldgezondheidsorganisatie voor het einde van het jaar heeft vastgesteld. Dit wantrouwen, mede aangewakkerd door verkeerde informatie, wordt hier vaak mee geassocieerd ‘onvoldoende reactie’ Zorgen over vaccinveiligheid en bijwerkingen, analyses Dr. Fayouna Athoubwey. “In sommige landen ontdekten we ook dat religieuze leiders erg populair zijn en wat ze zeggen (in dit onderwerp) Heel belangrijk voor hun volgers, in tegenstelling tot wat de wetenschap zegt.” Betrek deze opinieleiders “erg belangrijk” Het zijn gegevens waarmee rekening moet worden gehouden, merkt de deskundige op. Maar met de derde golf die we in de meeste landen meemaken en de komst van de vierde golf, En ze voegt eraan toe, Frequentie heeft de neiging af te nemen. Omdat we vonden in WHOEn Vaccinatiefrequentie wordt vaak weggevaagd door pandemische golven.

READ  Omicron : risico op de voir exploser le nombre de cas de Covid longs avec ce variant ?

Al met al lijken logistieke problemen, wantrouwen jegens vaccins of zelfs veronderstelde verspilling van doses secundair aan het begrijpen van vaccinongelijkheid. “Het is nodig om de indruk weg te nemen dat (…) miljoenen doses verloren zijn gegaan en vervallen in Afrika. Dit is niet het geval. De grootste uitdaging in Afrikaanse landen is de levering van vaccinsDat zei Dr. Moeti op 14 december tijdens de persconferentie van het regionale kantoor.

Als ze achterlopen met vaccinatie, “Afrika verzette zich beter (naar) verschillende golven” Op basis van wat de statistieken aan het begin van de pandemie voorspelden, zei Dr. Richard Mihijo begin december. Hier zijn veel redenen voor, maar seroprevalentieonderzoeken Ik liet zien “dat tussen de 40% en 60% van de bevolking” In sommige landen heb je het virus mogelijk opgelopen. De overgrote meerderheid van de infecties, die al lang bekend zijn, blijven asymptomatisch. Hij voegt toe. Echter,“Het is belangrijk om ernstige vormen te vermijden, vooral bij kwetsbare bevolkingsgroepen.” – Ouderen, mensen met gezelschapsvogels en immuungecompromitteerde – “De enige bescherming zou geen passieve bescherming moeten zijn, maar actieve bescherming door vaccinatie.”

Terwijl eindejaarsfestiviteiten, die bevorderlijk zijn voor bijeenkomsten, naderen en terwijl ze wachten om hun afhankelijkheid van vaccins in het aangezicht van de buitenwereld te verminderen, moedigt de WHO de Afrikanen aan acht te slaan op gebaren van barrière. De ‘winnende’ formule tegen SARS-CoV-2: Vaccinatie (indien beschikbaar) + Barrière kruimels. met uitzicht op het continent “officieel” Vierde golf. Op 14 december had het bijna 9 miljoen gevallen en registreerde het meer dan 225 000 doden sinds het begin van de epidemie.