Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acteur Jussie Smollett veroordeeld voor racistische aanval

De 39-jarige komiek zou zijn fictieve aanvallers 3.500 dollar hebben betaald. Hij riskeert een maximale gevangenisstraf van drie jaar.

Américain Jussie Smollett een été reconnu coupable op 9 decembre par un tribunal de Chicago d’avoir mis-en-scène in 2019 une agression raciste en homophobe dont il aurait été hulpslachtoffer en qui avait provoguenation une’ l’acteur américain United State. De 39-jarige homoseksuele Afro-Amerikaanse acteur wordt ervan beschuldigd er een te bezitten “Gepland” Valse aanval door $ 3.500 te betalen aan twee broers van Nigeriaanse afkomst, en meerdere keren loog hij in zijn verklaringen tegen de politie. De straf wordt later uitgesproken. Hij riskeert een maximale gevangenisstraf van drie jaar, maar kan alleen een taakstraf krijgen.

Volgens Amerikaanse media heeft de advocaat van Josie Smollett, Nene Uchi, aangekondigd dat de acteur van plan is in beroep te gaan. ‘Oordeel is inconsistent’, Hij zei. “We zijn er 100% zeker van dat we deze zaak in hoger beroep zullen winnen.”Dat zei hij tijdens een persconferentie na de bekendmaking van het vonnis. Jussie Smollett, de gevallen ster van de populaire tv-serie ‘Empire’, heeft onschuldig gepleit. Hij heeft altijd beweerd dat hij op 29 januari 2019 midden in de nacht werd aangevallen in een straat in de hoofdstad, in het noorden van de Verenigde Staten. Twee gemaskerde mannen, naar verluidt aanhangers van president Donald Trump, zouden hem hebben geslagen met racistische en anti-homobeledigingen en een strop om zijn nek hebben gewikkeld. Volgens zijn advocaat werd Jussie Smollett aangevallen door Abimbola en Olabingo Osundairo, twee broers die hij op de set ontmoette.rijk, die werden gemotiveerd door geld en een van hen was anti-homo.

READ  Letizia Halliday besluit al het meubilair te verkopen dat Johnny verkoos om Bernard Montiel te vertellen (video)

Valse klachten veroorzaken echte schade.

Maar wat betreft de vervolging, de steracteur van de populaire tv-serie Empire heeft de aanval bedacht om zijn carrière vooruit te helpen en omdat hij de productiestudio’s bekritiseerde omdat ze niet reageerden na het ontvangen van een brief en een dreigend telefoontje. Deze zaak heeft schokgolven veroorzaakt door een land dat nog steeds zeer raciaal en seksueel wordt gediscrimineerd. Jussie Smollett heeft de steun gekregen van vele politieke en culturele figuren.

Bewakingsfoto’s op afstand, onderzoek van de telefoongegevens en video’s van de drie mannen wekten al snel argwaan bij onderzoekers die tot de conclusie kwamen dat er sprake was van een podium. De twee broers, die nog niet voor de rechter zijn gebracht, hebben vorige week twee belastende verklaringen afgelegd tegen de acteur. Valse klachten veroorzaken echte schade.Eddie Johnson, toen de politiechef van Chicago, beschuldigde Josie Smollett ervan het te bezitten “Ik heb geprofiteerd van de pijn en woede veroorzaakt door racisme”.