Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acht ontspannende videogames om mee op vakantie te nemen: ‘Laya’s Horizon’, ‘Rytmos’, ‘Townscaper’…

Acht ontspannende videogames om mee op vakantie te nemen: ‘Laya’s Horizon’, ‘Rytmos’, ‘Townscaper’…

ochtend menu

De videogame is niet alleen een kwestie van het doden van lelijke monsters, zoals de laatste tijd Diablo IV of Final Fantasy XVIEn Verken gigantische open werelden zoals Fenomenaal Zelda: Tranen van het KoninkrijkEn Of hoofdletters zijn goed geplaatst, zoals de vorige straatvechter.

Er zijn videogames waar alles orde en schoonheid is. Vooruitlopend op die momenten van zomerse luiheid weg van je huis, is hier een selectie van acht “geruststellende” en welwillende titels die je op je smartphone of Nintendo Switch kunt installeren.

Laia’s Horizon: stijgende reis

De Canadese studio Snowman beheerst de kunst van coole zen-ervaringen Alto-avontuur (2015) en Alto Odyssee (2018). Games die glijden en verkennen combineren, net als hun nieuwste titels. Als de acrobatische overgang naar 3D ons misschien bang maakt om fouten te maken, Laya horizon Integendeel, het is een doorslaand succes. Gehuld in een badjas glijden we er van de bergtoppen naar de paradijselijke stranden van een ver eiland. Je moet echter oppassen dat je niet met je voet op de grond of tegen de muur stoot, anders word je teruggestuurd naar de top om je geluk opnieuw te beproeven. Allemaal in een heerlijke kleine open pocket-wereld, vol zoektochten, uitdagingen en onvergetelijke landschappen.

Beschikbaar op Android en iOS met een Netflix-abonnement.

“We love Katamari Reroll + Royal Reverie”: een hernieuwde rave

Weinig concepten zijn zo meeslepend als die in de Japanse serie Katamari : Je personage moet een kleverige bal rollen (de beroemde katamari), onderweg dingen samenklonteren om ze te laten groeien… gewoon om grotere dingen op te pakken. En dat is het. Het werd op 2 juni uitgebracht op consoles en pc. We houden van Katamari Reroll + Royal Reverie Het is de heruitgave van de tweede game in de saga, die bijna twintig jaar geleden uitkwam. We zijn misschien beledigd door het staartloze of koploze script, de soms angstaanjagende manoeuvreerbaarheid en het feit dat de serie een beetje op zijn lauweren rust… elkaar.

READ  De iPhone 16 Plus verliest mogelijk zijn belangrijkste troeven

Beschikbaar voor €30 op Switch, PC, PlayStation4 en 5, Xbox One en Series.

“Mutazione”: familiebezoek

Kay, een tiener, gaat op bezoek bij haar grootvader op het eiland vol geheimen, Mutazione. Eenvoudig verteld en gestructureerd in twee dimensies, dit verhaal is bijzonder meeslepend. De doelen zijn echter eenvoudig: we kletsen, we verzamelen en we brengen het grootste deel van onze tijd door met reizen door betoverende plekken. Een wonder van opbeurende, enigszins melancholische post-apocalyptische stijl, dit Deense spel wordt versterkt door zijn muziek, gruizig en dromerig.

Beschikbaar op iOS met een Apple Arcade-abonnement.

Rhytmus: Muziek tussen de sterren

Het Deense spel is nog steeds, maar de grootte is veranderd: ritmes is een sterrenstelsel waar elke planeet een kleine muzikale puzzel herbergt. Op verschillende vierkante borden gaat het erom een ​​pad te volgen door te proberen trillende cilinders met elkaar te verbinden. Onderweg passen we mogelijk geblokkeerde paneelelementen aan. Elk succesvol plot onthult een muziekinstrument, dat geleidelijk samenkomt om een ​​lied te vormen. De ongeveer 20 puzzels zorgen voor een audiowandeling tussen zeven ontspannende muziekgenres: Japanse ambient, psychedelische Krautrock-loops, Hawaiiaanse muziek… alles is verfraaid met links om meer te weten te komen over deze subtiele en verfijnde stijlen. Schoon en bedwelmend.

Beschikbaar voor € 4,99 op iOS en € 15 op Switch en pc.

“Townscaper”: ontspannende landschappen

We vertrekken van Denemarken… om in Zweden te landen. stedenbouwkundige Het is geen spel voor het bouwen van steden zoals de andere: het stelt niet voor om je stad (en zijn problemen) zoals te beheren sim-stad. Het plezier is vergelijkbaar met dat, kinderlijk, dat men voelt tijdens het bouwen van een zandkasteel: zonder grenzen of beperkingen stapelt men zich op gebouwen, bouwt men onwaarschijnlijke torens of muren die zigzaggen volgens onze fantasieën, en geleidelijk putten we uit deze eindeloze uitgestrektheid van water, een soort geweer Scandinavisch. Alle architectonische fantasieën zijn toegestaan ​​in dit stadsparadijs zonder wegen of bewoners. Comfortabel als zijn pastelkleuren en zachte rondingen van gebouwen.

READ  Peter Molyneux kondigt zijn spel aan “op Albion-grond” en meer beloftes | Xbox One

Beschikbaar voor € 6 op iOS, Android, Switch en pc.

“Mini Metro”: een stedelijke puzzel

profiteren van metro mini, Het is beter om uit de drukte van het openbaar vervoer te stappen en in een goede stoel te gaan zitten. Op een sneeuwwitte achtergrond wordt geleidelijk een metrokaart van een echte stad (Parijs, Tokio, Shanghai, New York, enz.) onthuld. Pictogrammen verschijnen geleidelijk willekeurig om de stations weer te geven. Met je vingertop moet je ze aan elkaar koppelen om een ​​perfect transportraster te creëren, weergegeven met felgekleurde lijnen. Met het verstrijken van de tijd neemt het aantal reizigers toe en dreigt het verkeer stilaan te verzadigen. Het is aan jou om het regelmatig te herschikken. Perfect voor korte sessies, de kracht van dit Nieuw-Zeelandse spel is om je gestimuleerd te houden zonder stressvol te zijn.

Beschikbaar voor € 1 op Android, € 4 op iOS, € 8,50 op Switch en pc en met een Apple Arcade-abonnement.

Wilde bloemen: een magische tuin

Er gebeuren duistere dingen in Fairhaven. De jonge Tara komt haar oma helpen op de familieboerderij. Overdag is ze een boer, maar ze leert ’s nachts magie beheersen – magie die ze gebruikt om de geheimzinnigheid die het eiland en zijn bewoners omringt, bloot te leggen. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, dat je natuurlijk moet ontdekken, ook al moet je daarvoor een kristallen bol gebruiken. Een intrigerende mix van verhalende gameplay en simulatie van het boerenleven, deze Australische game is perfect als je tijd hebt – tijd genoeg.

Beschikbaar op iOS met een Apple Arcade-abonnement.

READ  Volgende Xbox: de FTC kent de codenaam van Microsoft al! | Xbox One

“Hidden Folks”: een nieuwe voorstelling van “Where’s Wally?” »

Bij het lanceren van dit spel, ontwikkeld door het Frans-Nederlandse duo, is het onmogelijk om niet te denken aan een beroemd personage met een bril en gestreepte kleding, de ster van een al even populaire boekenreeks, waarin je objecten of personages in uitgebreide versieringen moet vinden. verborgen mensen Het biedt ons een verfrissende videogamevariant van dit bekende principe: een terugkeer naar de kindertijd die estheten zal bekoren, met zijn handgetekende zwart-witniveaus. De geluidseffecten, zowel komisch als aangrijpend, dragen bij aan de letterlijke en charmante sfeer. Het is beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen, zelfs als het op het meest geavanceerde niveau moeilijke uitdagingen met zich meebrengt.

Beschikbaar voor € 5 op Android, € 6 op pc en iOS en € 12 op Switch.