Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aanzienlijke verhogingen compensatie gepland voor 2022 en 2023

Aanzienlijke verhogingen compensatie gepland voor 2022 en 2023

Spanningen op de arbeidsmarkt leiden tot opwaartse loonaanpassingen
voor meer dan 84% van de bedrijven in 2022. Nati Mebian – stock.adobe.com

INFO LE FIGARO – Vanwege de inflatie hebben bedrijven hun beloningsprognoses dit jaar naar boven bijgesteld.

Een hoogtepunt van de sociale dialoog met bedrijven, de verplichte jaarlijkse (NAO) onderhandelingen – organisatorisch in meer dan 50 werknemers, en een deel van de discussies over beloning – waren dit jaar niet meer gericht op één enkele term, zoals vroeger.

voortzetting van de stijging inflatieIn de context van de crisis in Oekraïne heeft dit meer dan de helft van de bedrijven ertoe aangezet om in de eerste helft van het jaar drie onderhandelingen te voeren, ook al voorzagen ze niet in een herzieningsclausule, blijkt uit een studie die Alixio heeft uitgevoerd met honderd grote bedrijven. Slechts 16% van de onderzochte structuren bleef beperkt tot één enkele onderhandeling.

“Aanvankelijk onderhandelden bedrijven op basis van de context van 2021. Maar met een inflatie die opliep tot 7%, moesten ze rekening houden met het onverwachte macro-economische fenomeen en het gewicht van de verhuizing loslaten.”, merkt Philip Vivian op, vice-president van Alixio Group. Terwijl het budget is gepland om te verhogen met 2,5%…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 74% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  In het licht van oplichting zijn de Fransen online niet voorzichtig genoeg