Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aanstaande woensdag 7 december en met Kerst inpakken?

SNCF staking. Een nieuwe stakingsdag is aangekondigd in de SNCF voor woensdag 7 december 2022. Maandagavond was de SNCF geruststellend en sprak van “enkele lokale onrust”, voorafgaand aan een grote kerstbeweging?

[Mis à jour le 5 décembre 2022 à 19h17] Na een weekend dat werd gekenmerkt door een massale staking bij de Franse spoorwegen, zullen de SNCF-passagiers op woensdag 7 december opnieuw te maken krijgen met een stakingsdag. Ter gelegenheid van de opening van de verplichte jaarlijkse loononderhandelingen riepen drie vakbonden, CGT-Cheminots, SUD-Rail en CFDT-Cheminots, op tot mobilisatie. De afgelastingen zouden echter veel lager moeten zijn dan dit weekend. Dat bevestigde de SNCF maandag 5 december in de vooravond, zo werd gemeld Zakelijk BFMWoensdag, zei hij, worden alleen “enkele lokale ongeregeldheden” verwacht.

TGV, Ouigo, Intercités, TER, Transilien … Wie wordt het hardst getroffen door de staking van de SNCF op woensdag 7 december? A priori zal de stakingsbeweging vooral betrekking hebben op TER en Transilien. In detail gelooft de SNCF, herhaald door BFM Business, dat TER uit de regio’s Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Grand Est, Occitanie en Sud U zult een stoornis ervaren. in Eiland-Frankrijken lijnen C, D, E en N moet worden aangetast. “Sommige treinen zijn TGV of Intercités U kunt ook te maken krijgen met annuleringen, met name op de TGV-hub Parijs – Lyon vanwege een lokale sociale beweging van SNCF Réseau-shifters, evenals TGV’s ten zuiden van Bordeaux”, specificeert de operator verder. Bezorgde reizigers moeten een e-mail of sms ontvangen om hen te informeren. Wat betreft TER en Transilien, zullen de details van de verstoringen worden beschikbaar op dinsdagavond vanaf 17.00 uur via de gebruikelijke apps en andere informatietools.

READ  Hij koopt een iPhone van Fnac en gaat naar huis... met een stukje tegel

De “Unified Strike” op woensdag 7 december Kun je aan het einde van de week extra spelen? tot kerst? Het zal gevolgd worden, maar op een ander niveau dan dit weekend”, zegt Fabian Felido, vertegenwoordiger van de Sudanese Railways Association. frankrijkinfo. De vakbondsafgevaardigde schat dat de beweging van 7 december niet langer dan één dag mag duren. In feite de kennisgeving die hij gaf Zuidelijke Spoor Dekt de periode van 6 december om 20.00 uur tot 8 december om 8.00 uur.

Si, d’ici la fin de l’année, les contrôleurs and les syndicats ne parviennent pas à obtenir gains de cause, de nouvelles grèves pourraient frapper le réseau de transport ferroviaire français pendant les fêtes de Noël, a period où de nombreux français present Trein. Inderdaad, als de stakingsbeweging dit weekend niet begon vanuit de SNCF-vakbonden, maar vanuit een groep waarnemers, hebben sindsdien vier vakbonden hun steun aan de beweging gegeven: Unsa, SUD-Rail, CFDT en FO lokaal.

De vier vakbonden dienden stakingsopzeggingen in voor de weekenden van vrijdag 23 december tot maandag 26 december en van vrijdag 30 december tot maandag 2 januari, bedoeld om de onderhandelingen met de SNCF onder druk te zetten. Zaterdag 3 december, Minister Vervoer Dat gezegd hebbende, wilde Clement Bonn dit scenario van transportverlamming aan het einde van het jaar in perspectief plaatsen. “Ik kan mezelf er niet toe brengen dingen op te schrijven”, zei hij, terwijl hij opriep tot “collectieve verantwoordelijkheid”, volgens verklaringen gerapporteerd door BFM-tv. “De week is cruciaal”, verklaarde Sabine Le Touquin, nationaal secretaris van de spoorwegarbeiders van de CFDT. ‘We zullen weten of Kerstmis in gevaar is of niet. De bal ligt bij het bedrijf.’

READ  De Zwitserse frank brak opnieuw een record tegen de euro, maar hoe ver gaat het? - rts.ch