Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aan de Russische grenzen zijn bosbranden net zo ongrijpbaar als een draak

Aan de Russische grenzen zijn bosbranden net zo ongrijpbaar als een draak

Bekijk “wereld” – niet te missen

Hij spreekt waarschijnlijk meerdere talen, hij spuugt vuur wanneer je het het minst verwacht, en zijn door de wind gedragen lichaam is zo flexibel dat de dorpelingen niet meer weten welke richting ze op moeten gaan… Vuur is een levend wezen als een draak in de aarde. De verbeeldingskracht van de inwoners van Chologun, een klein verloren dorp in het noordoosten van Siberië, is op sierlijke wijze vastgelegd door de Russische regisseur Aleksandr Apaturov in lucht.

Lees ook de recensie: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In de Siberische bossen: een gezonde stiltebubbel op het scherm

De camera draait, zendt signalen uit en vertelt een levensgroot verhaal in deze documentaire, waarin dorpelingen aan hun lot worden overgelaten bij het bestrijden van bosbranden. We zijn niet verrast als we vernemen dat de regisseur, geboren in 1984, oorspronkelijk uit Siberië en opgeleid aan de Losas Documentaire School (Ardèche), bewondering heeft voor Chris Marker (1921-2012) en Johan van der Keuken (1938-2001). ) – Zijn films worden regelmatig vertoond in de Cinéma du réel in Parijs, evenals in Visions du réel in Nyon (Zwitserland).

Het werd in 2012 onthuld in een middellange film Slapende zielen“Rotte” gesprekken met een huurling, betaald door Vladimir Poetin. Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen van 2012 had Alexander Apaturov, die in Frankrijk woont, zijn eerste “lange” gesprekken in Marseille. zoon (2019), over de training van de elite-eenheid van het Russische leger “Special Forces”.

voordat je wetenschapper werd luchtApaturov geeft een inleiding met enkele regels uitleg over het concept van ‘controlezones’, dat in 2015 werd geïntroduceerd in de Russische federale wet: in afgelegen en dunbevolkte gebieden van Rusland zijn de autoriteiten niet verplicht om in te grijpen bij bosbranden Als de kosten voor het blussen hoger zijn dan de geschatte schade.We lezen gefascineerd, alsof we een sciencefictionwerk binnenstappen. Gefilmd in de zomer van 2021, toen een uitzonderlijke hittegolf en droogte 19 hectare in het noordoosten van Siberië verwoestten. In plaats van het scherm te overspoelen met laaiende vlammen, concentreert de regisseur zich op de menselijke dimensie van dit buitengewone avontuur.

READ  Le Grand Concours - Netizens bekritiseerde het programma gepresenteerd door Arthur

Het dorp werd van de kaart gewist

Waar is de brand en hoe ver van de huizen? Het Beest kijkt niet ver en ziet dikke rook die het landschap al heeft veranderd – een oranje lucht die lijkt op de lucht die we deze zomer verbaasd ontdekten boven de wolkenkrabbers van New York, terwijl de wind rook uit de lucht blies. Canadese bosbranden. Onder de inwoners van Chologun namen de meest moedige, uitgerust met geïmproviseerde maskers, hun toevlucht tot het naderen van het brandgebied om het risico op verspreiding van ziekten in te schatten. Ze leven met de onzichtbare aanwezigheid van draken, wier aanwezigheid ze proberen te lokaliseren op topografische kaarten.

Je hebt nog 31,61% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.