Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

84 bedrijfsleiders pleiten voor ‘gereguleerde’ energienuchterheid

Deze leiders, waaronder de CEO van EDF, willen “de circulaire economie, de gebruikseconomie, hervestiging en vernieuwing van de biodiversiteit” integreren in de kern van de bedrijfsstrategie.

Overgang van noodnuchterheid naar georganiseerde nuchterheid“: 84 bedrijfsleiders, van wie velen behoren tot de sociale en solidaire economie of de vakbondsomgeving willen”Doe soms minder, doe altijd beter‘, volgens een krantenkolom zondagskrant. Onder de ondertekenaars bevinden zich ook enkele leiders van grote structuren zoals Jean-Bernard Levy van EDF, Helen Bernicott van Crédit Mutuel Arkéa en Pascal Demurger van de verzekeringsmaatschappij MAIF.

Duurzame nuchterheid zal noodzakelijkerwijs gepaard gaan met het delen van reële waarde en integratie op lange termijn binnen het bedrijf, en dus via veranderingen in het bestuur.zegt de tekst.

Bel om het verbruik te verminderen

Afgelopen zondag hebben de hoofden van de drie Franse energiebedrijven TotalEnergies, EDF en Engie de Fransen opgeroepen om onmiddellijk hun verbruik van brandstof, olie, elektriciteit en gas te verminderen in het licht van de dreiging van dreigende tekorten “sociale cohesievolgende winter. Deze oproep was zowel voor particulieren als voor bedrijven, maar bleef beperkt tot energieverbruik.

De aantrekkingskracht van de 84 leiders gaat verder door de wens om in het hart van de bedrijfsstrategie te worden ingebed”Circulaire economie, besparing van gebruik, hervestiging, vernieuwing van de biodiversiteit of zelfs het afstemmen van de CO2-reductie van een bedrijf op de Overeenkomst van Parijsover het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Volgens de auteurs van het artikel, “Georganiseerde economische nuchterheid is een manier om de last van verhuizingen niet op de armsten te leggen“Ze hopen.”Ons wereldwijde concurrentiemodel ontwikkelen“met een doel”Eindelijk bedrijven uit een voortdurend tegenstrijdig bevel halentussen financiële doelen enerzijds en klimatologische en sociale doelen anderzijds.

READ  Genetisch gemodificeerde genen: voorlopige resultaten tonen aan dat transgeen kankervaccin de immuniteit stimuleert

Ten slotte verzekeren ze dat ze dit zullen voorstellen”groepsselectieOp 30 augustus tijdensZomeruniversiteiten voor de economie van morgenIn Parijs wordt dit forum apart, maar tegelijkertijd gehouden, vanuit de zomeruniversiteit van de eerste Franse werkgeversorganisatie, de Medef, die is omgedoopt tot Rencontre des Entrepreneurs de France (REF).