Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

7 tips en verborgen functies om Android 12 onder de knie te krijgen

Na enkele maanden bètatesten is Android 12 officieel beschikbaar. Als Google Pixels als eerste worden geïntroduceerd, worden ze de komende weken toegekend aan apparaten van andere fabrikanten, te beginnen met de nieuwste.

Met Android 12 introduceert Google Material You, het nieuwe responsieve ontwerp dat opvallende kleuren trekt aan de achtergrond die op het apparaat wordt gebruikt.

Maar de nieuwe versie van Android beperkt zich niet tot een modernere interface. Sommige nieuwe functies verschijnen, terwijl sommige oude zijn verbeterd. Om u te helpen vinden wat u zoekt, vindt u in de volgende regels onze tips en verborgen functies om aan de slag te gaan met Android 12.

Ook om de video te ontdekken:

1. Maak screenshots op volledig scherm

Android 12 kan nu scrollbare schermafbeeldingen maken. die schoten In de modus volledig scherm is deze in principe toegankelijk vanuit de pop-up die wordt weergegeven wanneer u net een schermafbeelding hebt gemaakt met bijvoorbeeld de toetsencombinatie die hiervoor op uw apparaat beschikbaar is.

Klik gewoon op de optie meer vastleggen Geeft de volledige pagina weer van de website of app waarop de schermafbeelding is gemaakt. Dan hoef je alleen maar het frame aan te passen om een ​​schuifbare schermafbeelding te krijgen die bij je past, en vervolgens een bestandOnthoudt.

Hoewel deze optie in principe bedoeld is om standaard aan te staan ​​op Android 12, is dit niet altijd het geval. Op onze Pixel 3 XL en Pixel 4a waarop de Android 12-update is geïnstalleerd, is het schuifbare screenshot niet standaard aanwezig.

Als u zich in deze situatie bevindt, kunt u deze handmatig activeren. Open hiervoor Chrome en ga naar het adres chrome://flags/#scroll-capture om de vlag te activeren scroll shot. Zodra deze vlag is geactiveerd, zijn scrollende schermafbeeldingen toegankelijk in Chrome, maar ook in alle apps die inhoud bieden om te scrollen.

2. Begin met spelen voordat je de game downloadt.

Het is duidelijk dat Google een nieuwe baan heeft gepland voor ongeduldige gamers. Nu is het mogelijk om sommige games te spelen nog voordat ze zijn gedownload in de Play Store.

Helaas kennen we op dit moment niet de lijst met games die door deze nieuwigheid zijn getroffen.

3. Gebruik Proximity Sharing om het wifi-wachtwoord te delen

Waar het voorheen mogelijk was om een ​​wifi-verbindingswachtwoord eenvoudig te delen met een derde partij door hen een QR-code te laten scannen, is het nu mogelijk om Proximity Sharing te gebruiken om het te delen.

Open hiervoor een bestand Instellingen, Binnenkomen Netwerk en internet, Specificeer internet en tik op het wifi-netwerk waarmee je bent verbonden.

Tik vervolgens op de optie delen En in het venster dat de QR-code weergeeft, drukt u op de knop naast, weergegeven aan de onderkant van het scherm. kies danactivering Delen in de buurt en selecteer het apparaat waarmee u het wifi-verbindingswachtwoord wilt delen.

Dan hoeft alleen de eigenaar van de andere Android-smartphone Aanvaarding Het delen begon automatisch te worden verbonden met het wifi-netwerk.

4. Controleer of je microfoon of camera wordt gebruikt

Zoals Apple sinds iOS 14 heeft geïntroduceerd, heeft Google in Android 12 een nieuwe optie geïntroduceerd om te zien of de microfoon of camera van je smartphone in gebruik is. Wanneer een app toegang heeft tot de microfoon, de camera of beide, wordt rechtsboven in het scherm een ​​groene stip weergegeven.

Door het snelle toegangspaneel te publiceren, geeft Android 12 pictogrammen weer voor actieve items.

5. Toegang tot microfoon en camera blokkeren

Als het nu mogelijk is om erachter te komen of de microfoon of camera van je smartphone actief is, kun je ook eenvoudig de toegang blokkeren. Vouw hiervoor het volledige paneel Snelle instellingen uit en klik op het potloodpictogram.

Blader door de weergegeven opties totdat u het vak bereikt Sleep blokken om ze toe te voegen en sleep de blokken Microfoontoegang En Cameratoegang in het bovenste vak om het te integreren in het paneel met snelle instellingen. Verplaats indien nodig de blokken om ze opnieuw te rangschikken en hun locatie te veranderen.

Nu hoef je alleen maar dit paneel te openen en vervolgens deze twee knoppen aan te raken om de toegang tot de microfoon en camera van de smartphone te blokkeren.

6. Activeer de modus met één hand

Als je een smartphone met een groot scherm gebruikt, maar de duim van je kleine hand moeite heeft om de bovenkant van het scherm te bereiken, kun je de modus met één hand bedienen om gemakkelijker op je smartphone te navigeren.

Open hiervoor een bestand Instellingen, ga naar het menu Systeem, dan in het menu Gebaren. voer dan in in één hand modus en activeer de optie.

Om over te schakelen naar de modus met één hand, veegt u kort onder het scherm, in het midden, ongeveer 2 cm van de rand van de smartphone, “omlaag” het scherm. Maak hetzelfde gebaar naar de bovenkant van het scherm of raak het bovenste gedeelte van het scherm aan om terug te keren naar de modus Volledig scherm.

7. Zoom lokaal in op het scherm

Als je zichtproblemen hebt, bevat Android 12 een snelkoppeling om snel in te zoomen op een deel van het scherm. Om deze snelkoppeling te activeren, open een bestand Instellingen, ga naar het menu Toegankelijkheid en voer de lijst in vergroting – verbreding.

Vervolgens wordt de snelkoppeling aan de rechterkant van het scherm weergegeven. Raak aan om de functie te activeren. Een vierkant gebied wordt weergegeven en vergroot op het gedeelte van het scherm waarop het is geplaatst. Tik op het pictogram rechtsonder in het vak om het te verplaatsen.

Merk op dat de inhoud die in dit vergrote gebied wordt weergegeven, kan worden vergroot door twee vingers in/uit te slepen.

READ  Fortnite gaat naar de NBA-modus! | NBA