Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

6 jaar live op YouTube

6 jaar live op YouTube

De live muziekvideo stopte niet, maar de zeer hardwerkende LoFi Girl verdween. Er broeit iets aan de kant van een YouTube-kanaal met 12 miljoen abonnees, wereldwijd bekend om zijn subtiele en leuke inhoud, om te studeren, lezen of om wat rustige tijd thuis door te brengen.

De laatste keer dat er een pauze was, was in juli 2022 en het ging allemaal om de kwestie van uitzendrechten. Dus moesten de kanaaleigenaren de livestream herstarten, die pas deze week in april 2023 herstelde. Er is dit keer geen twijfel over een technisch probleem, maar een bewuste keuze.

Concreet, als er nog live video beschikbaar is, is de beroemde LoFi Girl die bij haar raam zit verdwenen. Naarmate de uren verstreken nadat hij was vertrokken, begon de camera in te zoomen op de gebouwen tegenover het raam. De voortgang is langzaam maar continu.

“Waar is de patroonheilige van de studenten?” boeken Beroemde Amerikaanse mediaNa deze plotselinge en internationaal opmerkelijke verdwijning. Vanaf het oorspronkelijke idee tot vandaag behoort het succes van het kanaal vandaag tot de Franse vlag, aangezien het in feite een driekleurig muzikaal teken is en de achtergrond van de video de wijk Croix-Rousse in Lyon laat zien.

Een onverwachte gebeurtenis verandert het spel

In de loop van uren begon LoFi Girl netizens te laten zien door bijzonder dicht bij het raam van het naastgelegen gebouw te zoomen, dat blauw begon op te lichten. Dit verschijnt ook op Twitter, waar het YouTube-kanaal eerder de tracks onthulde om te begrijpen wat er wordt voorbereid.

READ  Deze Pokémon Go-speler bedankt de 'stralende goden' voor zijn geweldige geluk

“De download is eindelijk voltooid. Moet ik op Verzenden klikken?” Mogen we lezen in een tweet, terwijl de blauwe kamer voor het uitgelichte appartement het decor wordt voor een tweede live video, ook beschikbaar op YouTube. Nieuwe collecties, nieuwe afspeellijst? Tot op heden heeft de zender er al twee aangeboden. Tegenwoordig hebben ze geen naam meer en dragen ze gewoon de titel “?” Wat aangeeft dat de veranderingen nog niet voorbij zijn.

Hoe dan ook, tot de laatste onderbreking in juli 2022 waren de YouTube-livestreams van LoFi Girl bijna 800 miljoen keer bekeken. Door deze nieuwe start kan de zender zichzelf misschien wat beter leren kennen, terwijl het vandaag zeker de enige is die media- en internetgebruikers op Twitter aantrekt om een ​​verandering van plan of scène in zijn videostream te bespreken.


Wat is LoFi? Deze muziek, een afkorting van “low fidelity”, is een muziekgenre dat wordt gekenmerkt door het opzettelijk produceren van lo-fi-geluid, met een “rauw” of “ambachtelijk” geluid dat doet denken aan oude analoge opnames. Het wordt vaak geassocieerd en herkenbaar door zijn typische loops, rustgevende ritmes en melancholische melodieën, die een nostalgische en rustgevende sfeer creëren. LoFi wordt vaak gebruikt als achtergrondmuziek om te studeren, te ontspannen of te concentreren.