Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

550 gezinnen in Roermond moeten noodgedwongen hun huis verlaten

In het Limburgse Roermond, gelegen aan de Maas in de provincie Limburg, werden vrijdag zo’n 550 gezinnen opgeroepen om hun huizen per direct te ontruimen. In het zuiden bereikte het waterpeil vrijdagochtend een recordhoogte, aldus Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor snelweg- en riviervoorzieningen.

Sirenes en luidsprekers maakten de Roermondse bewoners rond 6 uur wakker, en die moeten een uur later hun huis verlaten hebben. Overstromingen worden gevreesd in deze stad, gelegen in het centrum van de provincie Limburg.

De Maas bereikte vrijdagochtend een debiet van ruim 3.300 kubieke meter per seconde. Record, aldus Rijkswaterstaat.

Ook twee delen van Maastricht zijn van donderdag op vrijdag in de nacht geëvacueerd. Zo’n 350 mensen verblijven voor onbepaalde tijd in de sportscholen. Volgens burgemeester Anne-Marie Penn kunnen ze binnenkort weer naar huis als het droog blijft. Geen enkele straat in Maastricht stond vrijdagochtend onder water, meldt de stadsdeelbeveiliging Zuid-Limburg.

Neerslag mocht niet op het Maasbekken vallen, maar de rivier moest toch een grote hoeveelheid regenwater afvoeren uit België en Frankrijk. De vloedgolf verplaatst zich nu naar het noorden van de provincie.

READ  Mogelijke afstemming met Alaba en Walker? - Sport.fr