Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

330 bevestigde gevallen in Frankrijk, waaronder voor het eerst een vrouw

Donderdag maakten de Franse gezondheidsautoriteiten bekend dat 330 gevallen van apenpokken waren geïnfecteerd, eraan toevoegend dat de eerste besmette vrouw een partner had die eerder uitslag had gemeld. Het Franse Agentschap voor Volksgezondheid zei dat op 23 juni 2022 330 bevestigde gevallen van apenpokken waren gemeld in Frankrijk.

En het vorige rapport, dinsdag, meldde 277 gevallen, waaronder voor het eerst een vrouw.

“De (niet-geteste) partner meldde drie weken geleden uitslag te hebben gekregen”, zei de gezondheidsdienst donderdag.

Tot op heden is de huidige uitbraak van apenpokken, die ongeveer veertig landen treft, voornamelijk, maar niet uitsluitend, gerelateerd aan mannen die relaties van hetzelfde geslacht hebben gehad, zonder directe link met mensen die terugkeren uit endemische gebieden.

WHO roept op tot waakzaamheid en transparantie

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft donderdag landen opgeroepen waakzaam en transparant te zijn in het licht van een zeldzame uitbraak van meer dan 3.200 gevallen van apenpokken wereldwijd, in afwachting van een beslissing over het al dan niet starten van de hoogste waarschuwing. Geconfronteerd met deze situatie heeft de Wereldgezondheidsorganisatie donderdag internationale experts bijeengebracht om te bepalen of de situatie een “noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang” vormt, zoals bij de Covid-19-pandemie.

De beslissing moet in ieder geval vrijdag bekend zijn.

Meer echte gevallen

Er is sinds mei een ongebruikelijke toename van gevallen van apenpokken geconstateerd buiten West- en Centraal-Afrikaanse landen waar het virus van nature circuleert. De Europese regio is het epicentrum van de virusverspreiding.

“We hebben alle landen nodig om waakzaam te blijven en capaciteit op te bouwen om de overdracht van het apenpokkenvirus te voorkomen. Het is mogelijk dat veel landen kansen hebben gemist om gevallen te identificeren, ook die welke niet zijn overgedragen”, zei WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ben er onlangs op reis geweest.

READ  Hoogste incidentie in Frankrijk sinds november 2020

De Wereldgezondheidsorganisatie is van mening dat het werkelijke aantal gevallen waarschijnlijk hoger zal zijn en is van mening dat het virus zich al vóór de huidige uitbraak moet hebben verspreid – misschien sinds 2017 – zonder de overdracht ervan te onthullen.

geen doden

Monkeypox verschijnt eerst als hoge koorts en ontwikkelt zich snel tot uitslag. De ziekte, die tot nu toe in tientallen Afrikaanse landen voorkomt, geneest meestal spontaan na twee tot drie weken.

Van alle gevallen die in Frankrijk zijn waargenomen, zijn er “227 in Ile-de-France, 22 in Occitanie, 21 in Auvergne-Rhône-Alpes, 19 in New Aquitaine, 14 in Haut-de-France en 14 in Provence-Alpes-Côte .” D’Azur, 6 in Normandië, 3 in Bretagne, 1 in Centre-Val-de-Loire, 1 in Bourgogne-Franche-Comte, 1 in Pays de la Loire, 1 in Grand Est “, met informatie over de gezondheidsautoriteiten.

Van de onderzochte gevallen had 77% een anogenitale uitslag, 73% had uitslag op een ander deel van het lichaam, 71% had koorts, enz. Van de onderzochte gevallen waren er 13 immunodeficiëntie. Niemand stierf.