Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

30 miljard verborgen tekort aan ambtenaren

30 miljard verborgen tekort aan ambtenaren

Geoffroy Rue de Pizzo, 12 juli 2022. Eric Bermont/AFP

afwijking – In tegenstelling tot andere regelingen heeft de staat geen middelen toegewezen om de pensioenen van zijn werknemers te financieren.

De particuliere pensioenstelsels, voor werknemers en zelfstandigen, zullen de komende jaren bijna in evenwicht zijn, zeker als de particuliere arbeidsparticipatie blijft stijgen. Het echte probleem komt van de openbare dienst, wiens systeem een ​​structureel tekort heeft. Als de publieke werkgever als particuliere werkgever bijdraagt, komt het tekort op 30 miljard euro.gehamerd Geoffroy Roux de Pizzo, voorzitter van Medef, eind augustus tijdens een bijeenkomst van zakenlieden LaREF. Dit tekort wordt al gefinancierd uit de staatsbegroting. Zo draagt ​​het bij aan een stijging van de staatsschuld.

Maar het komt niet voor in de berekeningen van de COR, vermomd door de premies van de staat, een volkomen uitzonderlijke werkgever: 74,3% voor overheidswerknemers, 30,6% voor lokale autoriteiten en ziekenhuizen – vergeleken met 16,5% betaald door de werkgever aan een particuliere werknemer.

‘Niet mogelijk of wenselijk’

Met zulke exorbitante tarieven bereiken de kosten van een ambtenaar “Gemiddeld 70 duizend euro…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 71% om te ontdekken.

Het ontwikkelen van je vrijheid is het ontwikkelen van je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  SNPL Pilots Association roept kwetsbare mensen op om bepaalde vluchten te weigeren