Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

23.000 jaar oude menselijke voetafdrukken herschrijven de geschiedenis van de Amerikaanse nederzetting

In het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn voetafdrukken ontdekt die 23.000 jaar oud zijn. Onthult een studie gepubliceerd op donderdag 23 september, wat aangeeft dat de menselijke nederzetting in Noord-Amerika al lang voor het einde van de laatste ijstijd was begonnen, waardoor deze migratie vermoedelijk mogelijk was. Deze voetafdrukken werden destijds achtergelaten in de modder aan de oevers van een nu droog meer. Het maakte plaats voor een witte gipswoestijn in New Mexico, in het White Sands National Park.

Na verloop van tijd vulden sedimenten de gaten op en stolden, waardoor ze werden beschermd totdat erosie deze getuigenissen uit het verleden opnieuw onthulde, tot grote vreugde van wetenschappers. “Veel van de effecten lijken die van adolescenten en kinderen te zijn; grote voetafdrukken van volwassenen komen minder vaak voor”De auteurs van de studie gepubliceerd in het American Journal of Wetenschap. Sporen van prehistorische dieren, mammoeten en wolven zijn ook geïdentificeerd. Sommige, zoals de gigantische luiaard, zijn eigentijds en dicht bij menselijke voetafdrukken aan de oevers van het meer.

Lees ook Twee nieuwe studies zeggen dat mensen veel eerder in Noord-Amerika woonden dan eerder werd gedacht

Naast emotie en anekdote, is de ontdekking cruciaal voor het woedende debat over de oorsprong van de aankomstverstandig man In Amerika, het laatste bewoonde continent van onze soort. Omdat het dateert uit de sporen van wit zand “Geeft aan dat mensen al minstens 23.000 jaar in het landschap aanwezig zijn, met aanwijzingen voor een bezetting van bijna twee millennia.”Studie bevestigt.

Daag de Beringstraat-theorie uit

Decennia lang was de meest voorkomende stelling de nederzetting vanuit Oost-Siberië, waar onze voorouders een landbrug zouden zijn overgestoken – de huidige Beringstraat – om in Alaska te landen en zich vervolgens naar het zuiden te verspreiden. Archeologisch bewijs, waaronder speerpunten die werden gebruikt om mammoeten te doden, heeft lang gesuggereerd dat een 13.500 jaar oude nederzetting verbonden is met de zogenaamde Clovis-cultuur – genoemd naar een stad in New Mexico – waarvan wordt aangenomen dat het de oudste cultuur is. Amerika, waar de voorouders van de Amerikaanse Indianen vandaan kwamen.

READ  Niet op zoek naar Netflix: Adam McKay verraste Leonardo DiCaprio bij het accepteren van de rol

Dit model van “primitieve Clovis-cultuur” staat al twintig jaar ter discussie, met nieuwe ontdekkingen die hebben geleid tot het verval van het vroege bevolkingstijdperk. Maar over het algemeen was deze datum niet langer dan 16.000 jaar, na het einde van “De laatste ijskap”. Deze ijstijd is van cruciaal belang omdat algemeen wordt aangenomen dat de ijskappen die destijds het grootste deel van het noorden van het continent bedekten, de menselijke migratie vanuit Azië, via de Beringstraat of, in voorkomend geval, onmogelijk maakten, of in ieder geval misschien. Recente ontdekkingen suggereren, langs de Pacifische kust.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Israël is een nieuwe vertegenwoordiger van het geslacht “Homo” 125.000 jaar oud

De wereld met AFP