Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

17% van de vluchten geannuleerd op vrijdag tussen 07.00 uur en 14.00 uur op de luchthavens van Roissy en Orly

17% van de vluchten geannuleerd op vrijdag tussen 07.00 uur en 14.00 uur op de luchthavens van Roissy en Orly

De keuken is op het asfalt. Verschillende Franse luchthavens, waaronder Charles de Gaulle en Orly bij Parijs, zullen dit weekend worden getroffen door nieuwe loonstakingen, waarbij annuleringen en mogelijke vertragingen essentieel zijn voor een week zomervakantie.

Deze sociale bewegingen zullen, tegen de achtergrond van hoge inflatie en het schijnbare herstel van het verkeer na de Covid-19-epidemie, leiden tot de annulering van ongeveer 17% van de vluchten die vertrekken van of aankomen in Parijs Charles de Gaulle tussen 7 uur en 15 minuten. Twee uur ’s middags, aldus de Algemene Directie Burgerluchtvaart.

Op Twitter maakte Paris Aéroport bekend dat de toegang tot de luchthaven Roissy-Charles-de-Gaulle vrijdagochtend “ernstig werd verstoord”, met een demonstratie van stakingen voor terminals A en C. -de-Gaulle met RER C of de CDGVal-shuttle . 800 tot 1.000 slagmensen zullen naar verwachting deelnemen aan de rally.

De administratie heeft opgeroepen tot preventieve annulering, die 10% van de vliegtuigbewegingen van CDG gedurende de dag zal uitmaken, als veiligheidsmaatregel omdat brandweerlieden sinds donderdag 30 juni in staking zijn en een deel ervan afsluiten. De eerste Franse luchthaven.

deze “Eis een technische beloning en evalueer het netwerk opnieuw” Van loon, gezien “Moeilijkheden bij het werven aan het begin van het netwerk”Salarissen zijn lager dan die aangeboden in de departementale brandweer en reddingsdiensten, zegt Daniel Burton, CGT algemeen secretaris bij Groupe ADP, directeur van Paris Airports.

Ook op vrijdag En het hele weekendMedewerkers van het Parijse luchthavenplatform worden opgeroepen om mee te doen aan de staking “Multisectoraal”, met inbegrip van Groupe ADP en zijn onderaannemers, op uitnodiging van een vakbond, om die op 9 juni te verlengen. De opzegging is geldig tot en met zondag.

READ  De rijkdom van de rijkste man ter wereld stijgt in een week met 9 miljard euro

Deze sociale beweging, met bijeenkomsten gepland voor Terminals 2E in Roissy en 4 in Orly op vrijdag, dreigt de passagiersstroom te vertragen, zowel bij het naderen van faciliteiten als bij filtercontroleposten. Het sorteren van bagage kan ook worden beïnvloed.

ADP-werknemers eisen een loonsverhoging van 6%, met terugwerkende kracht tot 1 januari, terwijl het management volgens de vakbonden 3% biedt op 1 juli. De ADP Group heeft vanaf donderdag passagiers uitgenodigd om van tevoren naar haar faciliteiten te komen, wat: “drie uren [avant le décollage prévu] Voor een internationale vlucht, 2 uur voor een binnenlandse of Europese vlucht”.