Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zuivelreuzen in de ogen van de mededingingsautoriteit

Zuivelreuzen in de ogen van de mededingingsautoriteit

LE FIGARO informatie – Op donderdag werden bezoeken en afstemmingen afgelegd in Lactalis, Savencia, Eurial en Sodiaal, voor “cross” verzamelpraktijken.

In ieder geval vier zuivelzwaargewichten staan ​​in het vizier van de mededingingsautoriteit. En dus kondigden de Wijzen van de rue de l’Eshel vrijdag aan dat ze hun werkzaamheden op donderdag voortzetten.”Onaangekondigde bezoeken en inbeslagnames bij bedrijvenZonder de betrokken bedrijven te noemen, specificeert Autorité dit “Ze worden verdacht van het toepassen van concurrentiebeperkende praktijken in de koemelkvoorzieningssector.”

Volgens onze informatie behoren ten minste vier van de grootste Franse verzamelaars tot de betrokken bedrijven. Meer bepaald Lactalis (Chief, Lactel, Galbani…) en Savencia (Tartare, Caprice des Dieux, Elle & Vire). Maar ook Sodiaal (Entremont, Candia …) en Eurial (Pavé d’Affinois, Soignon …) zuivelcoöperaties. Samen wegen ze bijna tweederde van de 24 miljard liter melk die jaarlijks in Frankrijk wordt opgehaald.

Verbetering groepslogistiek

Nog steeds volgens onze informatie onderzoeken de Elders onder meer de praktijken van “kruis combinatie»…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 53% om te ontdekken.

Zwarte vrijdag

-70% op een digitaal abonnement

Al geabonneerd?
Log in

READ  Levensverzekeringen / Euro Funds: dit zijn de beste rendementen voor 2021