Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie is Anna von Hossulf, de Zweedse kunstenaar die door katholieke fundamentalisten als “satanisch” wordt beschouwd?

Post-metal zangeres, bekend van haar gedurfde orgelgebruik, Anna von Hussoffulf, annuleerde twee van haar Franse concerten nadat een groep katholieke fundamentalisten tussenbeide kwam.

Katholieke fundamentalisten zijn erin geslaagd twee concerten in Nantes en Parijs van de Zweedse artieste Anna von Hossoffulf, die zij als “satanische” muziek beschouwen, te annuleren. Het concert van Nantes, dat woensdagavond zou plaatsvinden, werd verkocht en was gepland met goedkeuring van het episcopaat.

De interventie van de groep in Nantes werd aan de kaak gesteld door de gekozen functionarissen van de stad. “Een handvol fanatieke radicalen zorgde ervoor dat een concert in de ND du Bon-Port, dat gepland was in overleg met het bisdom, werd afgelast”, schreef Bassem Assiya, eerste vice-burgemeester van Nantes, op Twitter. “Niets laat een dergelijke censuur toe. Het is niet onze opvatting van een gemeenschapsproject gebaseerd op dialoog en culturele openheid.”

“Sommige fundamentalisten hebben een concert kunnen blokkeren. (…) Dit sterkt ons in het idee dat we in het licht van obscurantisme meer dan ooit het licht van kunst en cultuur nodig hebben”, zei Emeric Sisau, de cultuurassistent, in een tweet. “Een ongelukkige manifestatie van onverdraagzaamheid en een aanval op culturele expressie”, tweette Olivier Chateau, plaatsvervangend erfgoed voor de gemeenteraad van Nantes.

Bedrijf de liefde met de duivel

Anna von Husswolf, geboren in 1986, is een zanger, pianist, organist en songwriter van post-metal en experimentele rock. In een van zijn liedjes, pillen, wekt drugsverslaving op en zegt metaforisch: “Ik heb de liefde bedreven met de duivel.”

Anna von Haus Wolfe begon haar carrière eind jaren 2000 en bracht haar eerste single uit in 2010. tijdpad, dan de eerste schijf voor stap, Zingen uit het graf. Een record waarmee hij naam kon maken in zijn land. Daarna vervolgde ze vier albums, die elk drie jaar werden uitgebracht. de laatste, Alle gedachten vliegen, uitgebracht in 2020. Twee van zijn nummers verschenen in persoonlijke shopper (2017) door Olivier Assayas met Kristen Stewart.

READ  Steevy Boulay en Laurent Ruquier: het speciale vertrouwen van de voormalige Lofteur in gastheer

professioneel lid

Anna von Husswolf staat bekend om haar zeer inspirerende orgelgebruik. In een interview met de site Mauno, zei ze dat ze dit instrument bij toeval ontdekte, “moe” van het geluid van de synthesizer. En ik waardeerde meteen de “enorme verschillen in geluiden” die deze imposante tool bood:

“Je kunt rusteloos, stormachtig en stil zijn, maar ook stemmen die huilen of zingen”, legt ze uit. “Met die dynamiek kun je met veel dingen spelen. Ik vind het leuk om stukken op een orkestrale en geleidelijke manier te bedenken, dus ik vind het orgel het perfecte hulpmiddel voor het arrangeren en opbouwen van je composities.”

In een ander interview met de nationale, vertelt de artiest hoe dit instrument hem in staat stelt zichzelf op het podium te overstijgen: “Je werkt met je handen en voeten, en je hebt al deze poses die je moet doen om over te schakelen naar de klanken van de fluit, of zelfs de klanken van de trompet. Je speelt snel, het is als dansen, je moet je hele lichaam bewegen om hem te laten spelen.

‘Mensen waren vooral blij’

Anna von Hossulf gaf in haar interview met Muno toe dat haar muziek “een botsing kan veroorzaken” wanneer ze wordt uitgevoerd in een traditionele setting, zoals een ordefestival of kerk. Ze vertelde ook een grappige anekdote over haar, waarmee ze terloops bewees dat de katholieke kerk in haar stijl zou kunnen passen:

“Ik speelde in een kerk op het Siren-festival in Vasto, Italië. De priester was erg negatief, erg boos, dus ik dacht dat het publiek in dit kleine dorp behoorlijk conservatief zou zijn en dat ze slecht zouden reageren, maar uiteindelijk kreeg ik de tegenovergestelde reactie: mensen waren erg blij Zelfs na het feest kwam de priester me een knuffel geven en vertelde me dat hij nog nooit veel mensen in zijn kerk had gezien en dat hij erg blij was.’