Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Wees voorzichtig, het eten van tomatenschillen kan gevolgen hebben voor je gezondheid”, waarschuwt dr. Kukul

“Wees voorzichtig, het eten van tomatenschillen kan gevolgen hebben voor je gezondheid”, waarschuwt dr. Kukul

Tomaten zijn het ultieme zomerfruit. Marmande, koeienhart, kers… er zijn allerlei soorten, de een nog lekkerder dan de ander. Maar is het nodig om de schil van tomaten te verwijderen om maagklachten te voorkomen? Voor Dr. Arno Cocaul is het belangrijk om deze informatie te kwalificeren.

“Sommigen van ons zullen de huid slecht verteren omdat dit een langzame vertering in ons spijsverteringsstelsel kan veroorzaken. Het varieert afhankelijk van het individu.”Hij legde het uit aan Yahoo terwijl hij enkele details verstrekte. “Als je goed verteert, is er geen probleem. Je kunt de tomatenschil bewaren, want die levert je vitamines, antioxidanten en cellulose op, en dus ook vezels, die heel nuttig zijn voor de darmpassage.”

Als u daarentegen last heeft van winderigheid of een opgeblazen gevoel, kunt u het beste de schil van de tomaten verwijderen. En om dit te doen, is niets eenvoudiger. Week de tomaten gewoon in kokend water en bak ze vervolgens in heel koud water. Dan laat de huid heel gemakkelijk los.

Maar als je er ondanks alles voor kiest om de tomatenschil te behouden, “Biologische tomaten hebben altijd de voorkeur om de werking van pesticiden te verminderen.”. Bovendien, en dat spreekt voor zich, kun je niet altijd tomaten eten. “Er is een seizoen voor tomaten, het is zomer.”Hij hield vol, zich herinnerend dat het niet dezelfde smaak zou hebben en niet dezelfde voedingsstoffen zou bevatten als het bijvoorbeeld in de winter zou worden gegeten. Houd er rekening mee dat het hoogseizoen in juni valt, maar dat je ze van mei tot september op kraampjes kunt vinden, met oudere en nieuwere variëteiten.

READ  Waarschuwingsbord dementie: Pas op voor verminderde spiertonus, het kan iedereen overkomen, niemand is immuun

Video – “Groeten en fruit die niet geschild kunnen worden? Moeten ze biologisch kopen”, aldus Dr. Kukul

Lees ook >> Houd jij van tomaten? Hier leest u hoe u ze langer kunt bewaren zonder ze in de koelkast te plaatsen

Qua productie werd er in 2023 656.192 ton tomaten geproduceerd, vooral in Bretagne, Provence-Alpes, Côte d’Azur en Pays-de-la-Loire. Ter herinnering: tomaten bevatten zeer weinig calorieën, waardoor ze een zeer populaire vrucht zijn bij de Fransen. Gezinnen consumeren er jaarlijks ongeveer 14 kilogram van. “Als je 100 gram tomaten eet, krijg je 15 tot 20 calorieën binnen, omdat het grootste deel van de samenstelling van tomaten uit water bestaat.” Hij is klaar.