Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wees gewaarschuwd, deze Ikea-stoel kan je computer laten crashen

Bekijk deze Ikea Markus-stoel, het zou kunnen betekenen dat je hem pijn doet. Hoe dan ook, de ingenieur kwam erachter.

Ikea Marcus // Bron: Ikea

Ah, de tijd dat meubels gewoon meubels waren. Bureaustoelen hebben nu superkrachten die je scherm kunnen laten verdwijnen. twijfel je daaraan? Vraag het maar aan Felix Hacker (zijn naam is eigenlijk een waargebeurd verhaal), een Duitse ingenieur die ontdekte dat zijn Ikea Markus-stoel verantwoordelijk was voor zijn computerschermweergaveproblemen.

Ikea Marcus // Bron: Ikea

In eerste instantie dacht onze beste ingenieur logischerwijs dat het probleem door de kabels of connectoren kwam. Maar nee, Scandinavische meubels zijn slimmer dan dat. na wat zoeken, Ontdek Felix Hacker Dat het probleem andere gebruikers trof, die allemaal dezelfde stoel bezetten. Blijkbaar wordt de plastic hoes elektrostatisch geladen, wat de schermen irriteert.

Beroemde statische elektriciteit

Statische elektriciteit wordt geassocieerd met een onbalans van elektrische ladingen op het oppervlak van een object. Atomen, waaruit alles om ons heen bestaat, bestaan ​​uit protonen (positief geladen), elektronen (negatief geladen) en neutronen (neutraal). Normaal gesproken zijn objecten elektrisch neutraal, omdat ze evenveel protonen als elektronen hebben.

Wanneer er echter wrijving is tussen twee objecten, kunnen elektronen van het ene object naar het andere worden overgedragen. Dit veroorzaakt een ladingsonbalans en het ene object wordt negatief geladen (meer elektronen) terwijl het andere positief wordt geladen (minder elektronen). Om een ​​populair voorbeeld te nemen: als we met sokken op een tapijt stappen of met onze voeten wrijven, creëren we wrijving tussen onze voeten en het tapijt. Deze wrijving kan elektronen van onze voeten naar het vloerkleed overbrengen, of vice versa. Dit zorgt voor een onbalans van belastingen op ons lichaam.

READ  Oppo Find X5 5G-serie: de premium smartphone is beschikbaar voor pre-order ter gelegenheid van de release

Wanneer we vervolgens een metalen voorwerp aanraken, zoals een deurknop, proberen de opgehoopte ladingen weer in evenwicht te komen. Elektronen verplaatsen zich snel van het lichaam naar het metalen lichaam (of vice versa) om de elektrische balans te herstellen. Deze plotselinge beweging van elektronen is wat we ervaren.” sap schot of ontlading van statische elektriciteit.

Over het algemeen zijn de elektrostatische ontladingen die we in ons dagelijks leven voelen, zoals het aanraken van een deurknop na het lopen op een tapijt, energiezuinig. Ze produceren een spanning van enkele duizenden tot enkele tienduizenden volt (1.000 tot 30.000 volt), maar de stroom en ontladingsduur zijn erg laag (in de orde van enkele nanoseconden tot een microampère en enkele nanoseconden tot een microseconde ).

Daar zijn zelfs armbandjes voor

Dit is de reden waarom deze afscheidingen over het algemeen niet gevaarlijk zijn voor de mens. Maar zelfs als deze elektrostatische ontladingen niet schadelijk voor ons zijn, kunnen ze toch schade toebrengen aan gevoelige elektronische componenten. Dit verklaart waarom wij u adviseren om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het hanteren van bijvoorbeeld de onderdelen van uw harde computer.

Onze aanbeveling: Vergeet niet om, voordat u met uw computer omgaat, de statische elektriciteit te verwijderen die is opgebouwd door een geleidend apparaat of voorwerp aan te raken, zoals een radiator of een metalen waterleiding. Hoewel het misschien een beetje vervelend is, zorgt het ervoor dat het geen schade aanricht aan de elektronische componenten van uw computer.

Welkom in het jaar 2023 – Je Ikea Markus komt niet overeen met je scherm »

Je zou denken dat Ikea dit kleine detail zou noemen in de beschrijving van de Marcus-stoel. Helaas, zelfs als je goed kijkt, verschijnt er geen teken op hun site. Hacker vatte de situatie sarcastisch samen: Welkom in het jaar 2023 – Je Ikea Markus komt niet overeen met je scherm “.

READ  TFT: Groep 7 Voertuigclassificatielijst - Breakflip

De oplossing om dit probleem op te lossen? Aard de stoel of vervang hem. Met 190 euro is dit een beetje duur voor een stoel die e-sports speelt.


Om ons te volgen, nodigen wij u uit om Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en profielen lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.