Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waterdamp gedetecteerd in de atmosfeer van Ganymedes, de grootste maan in het zonnestelsel

De detectie van waterdamp in de atmosfeer van Ganymedes, gebaseerd op waarnemingen door Hubble in 1998, 2010 en 2018, vergroot de aantrekkingskracht van deze maan. Deze maan, die vanaf 2029 nauwkeurig zal worden bestudeerd door ESA’s Juice-sonde, zal in vloeibare toestand heersen over een oceaan van zout water. Dit laatste kan leiden tot het ontstaan ​​van een levensvorm!

Voor de eerste keer, Astronomie wetenschappers Ontdek waterdamp inAtmosfeer Ganymedes, een van de vier Galileïsche manen Jupiter. Deze ontdekking versterkt de interesse hiervoor maan Wat we vandaag weten is: Het is de thuisbasis van een oceaan van vloeibaar zout water, ingeklemd tussen twee ijslagen op een diepte van meer dan 160 kilometer onder het oppervlak. Zoals in Europa en Callisto, nog twee manen van Jupiter.

Deze ontdekking is te danken aan een team van astronomen onder toezicht van: Lorenz Ruth voor jou KTH Koninklijk Instituut voor Technologie Uit Stockholm, Zweden, die oude gegevens opgraven uitHubble Om aantekeningen te maken Juno’s missieDeze geweldige ontdekking. In feite, zoals benadrukt Persbericht van ESA en NASA, « Waar water is, kan leven zijn zoals wij het kennen Als deze voorwaarde echter noodzakelijk is voor het bestaan ​​van een vorm van leven, hoe eenvoudig ook, is het duidelijk niet voldoende.Je hebt ook een bron nodigenergie en basiselementen ( Koolstof meerderheid ‘waterstof H, stikstof N, zuurstof O, fosfor- P en zwavel S) zijn gegroepeerd onder het acroniem CHNOPS.

Onbewerkte gegevens verkeerd geïnterpreteerd

in vergelijking spectrum Uitgevoerd door Hubble’s Stis-apparaatultraviolet In 1998 en 2010, met verdere waarnemingen in 2018 met behulp van het COS-instrument om de hoeveelheid atomaire zuurstof in de atmosfeer van Ganymedes te meten, realiseerden astronomen zich dat de oorspronkelijke gegevens verkeerd waren geïnterpreteerd. Hoewel er vanaf 1998 werd aangenomen dat er atomaire zuurstof aanwezig was in de atmosfeer van Ganymedes, kwamen astronomen tot de conclusie dat er uiteindelijk niet veel, in tegenstelling tot moleculaire zuurstof, in de atmosfeer van Ganymedes werd gevonden.

READ  Google probeert Android op de tabletmarkt te herstellen met Entertainment Space

Om deze ontdekking te verklaren, merkte het team van Lorenz Luth op dat de oppervlaktetemperatuur van Ganymedes sterk varieert gedurende de dag, en rond het middaguur, in de buurt vanevenaar, kan zo heet worden dat het oppervlak van het ijs kleine hoeveelheden watermoleculen vrijgeeft. In feite houden de waargenomen verschillen tussen de ultraviolette beelden die op verschillende tijdstippen (van 1998, 2010 en 2018) zijn verkregen, rechtstreeks verband met waar water naar verwachting zal zijn in de maanatmosfeer. ” In eerste instantie alleen O2 is geobserveerdLorenz Roth legde het uit. Dit gebeurt wanneer geladen deeltjes het oppervlak van het ijs eroderen. De waterdamp die we nu hebben gemeten komt van sublimatie IJs veroorzaakt door thermische damplekkage van H2Hete ijzige gebieden. »

Men denkt dat de manen van Jupiter de thuisbasis zijn van diepe habitats

Deze ontdekking vergroot de aantrekkingskracht missie sap De European Space Agency, wiens missie het met name is om Ganymedes in de gaten te houden. Gelanceerd in 2022, SAP Het zal Jupiter in 2029 bereiken. Het zal minstens drie jaar werken om Jupiter te observeren en diepgaande studies uit te voeren van drie van zijn grootste bevroren manen (Europa, Ganymedes en Callisto) waarvan nu bekend is dat ze de binnenste oceanen herbergen. ” Het sap zal van het grootste belang zijn bij het bepalen van de bewoonbaarheid van planeten met mogelijk oceanen buiten de onze. Dit werd bevestigd door Gunther Hasinger, directeur van wetenschappelijke programma’s bijwie welke. Als het schema volgens plan verloopt, zal de missie naar verwachting in juni 2033 eindigen.

READ  Nieuwe iMac, iPad Pro, AirTag ... Nieuw Apple-productoverzicht

Als gevolg hiervan kunnen de teamresultaten van Lorenz Roth ” Sapteams voorzien van nauwkeurige informatie die kan worden gebruikt om monitoringplannen te verbeteren om het sapgebruik te verbeteren ».

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?