Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zegt ons haar over ons?

Net als de “jongensachtige snit” die in de jaren 1920 de emancipatie van vrouwen in de westerse wereld vormde, maakt een nieuw kapsel het vaak mogelijk om het zelf te herdefiniëren en zich te bevrijden van stereotypen. Pinel

psychologie – Onze overtuigingen, onze sociale status, onze gezondheid… Onze huid onthult ons, en we spelen er net zoveel mee als we er last van hebben.

Bruin, blond of rood, kort of lang, aangesloten of losgelaten op de schouders … Een van de eerste elementen om anderen of zichzelf te beschrijven, haar onthult ons. “Je kunt het scheren, vormgeven, kleuren… het groeit altijd terug. Een afbeelding, misschien met nagels, een van de zeldzame delen van het lichaam die je op een niet-permanente manier kunt wijzigen, maakt het mogelijk om een opvallen, iets uitdrukken over zichzelf, over iemands cultuur, over zijn geslacht, sociale status”Psychiater Jean-Christoph Seznec, auteur van het boek Ik stop met aan mijn haar te trekken. Trichotillomanie behandeling (PUF, 2013).

In het verleden was het kapsel een teken van sociaal onderscheid: in de tijd van Lodewijk XIV droegen alleen edelen dure pruiken … Een knipbeurt stelt je in staat om je geslacht, seksuele voorkeuren, je verlangen om op te vallen (hippies, punks . ..) of zijn oorsprong claimen, zoals de ‘luier’-beweging (voor de ‘natuurlijke haarbeweging’, de ‘beweging voor het haar…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Marc Lavoine vindt de vrouw waarvoor hij Les Yeux Revolver schreef: 'Het voelt raar' (uitgesloten)