Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street eindigde slechtste kwartaal sinds begin 2020 in het rood

Wall Street in het rood vinden

Wall Street in het rood vinden

Door Stephen Kolb

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde donderdag lager in de laatste sessie van een kwart van de spanningen, vooral in september, gekenmerkt door zorgen over de deltaversie van het coronavirus en inflatievrees.

Een van de laatste redenen tot bezorgdheid voor investeerders verdween echter tijdens de vergadering met de goedkeuring door het Amerikaanse Congres van een tijdelijke nieuwe begrotingswet voor de federale staat, die het mogelijk maakt om de “shutdown” van departementen in de Verenigde Staten te voorkomen. .

De Dow Jones verloor echter 1,59% of 546,8 punten tot 33.843,92 punten.

De grootste S&P-500-index verloor 51,92 punten, of 1,19%, tot 4.307,54 punten.

De Nasdaq Composite Index, met een sterke technologiecomponent, daalde 63,86 punten (-0,44%) tot 14.448,58 punten.

Deze drie indicatoren noteren hun slechtste kwartaalprestaties sinds begin 2020, toen het uitbreken van de COVID-19-crisis de wereldeconomie plotseling verlamde. De Dow Jones sloot de periode juli-september in het rood af (-1,9%), evenals de Nasdaq (-0,38%), terwijl de S&P-500 een bescheiden winst van 0,23% noteerde.

September was bijzonder moeilijk met een daling van 4,29% voor de Dow, 4,76% voor Standard & Poor’s, na zeven opeenvolgende maanden van stijgingen, en 5,31% voor de Nasdaq. Dit is de slechtste maand sinds maart 2020 voor deze laatste twee indicatoren.

De macro-economische indicatoren van vandaag hielpen beleggers niet gerust te stellen, inclusief de onverwachte toename van het aantal aanvragen voor werkloosheid vorige week in de VS.

Vrijdag besteden marktdeelnemers aandacht aan gegevens over gezinsbestedingen, inflatie en industriële bedrijvigheid voor nieuwe aanwijzingen over de ontwikkeling van de bedrijvigheid in de Verenigde Staten en de mogelijke gevolgen daarvan voor het monetaire beleid, afkomstig van de Federal Reserve.

READ  Het eiwitvaccin van Novavax zal naar verwachting binnenkort in Europa aankomen

(Franse versie door Bertrand Bossy)