Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom zijn ze zelfstandige geworden?

Waarom zijn ze zelfstandige geworden?

De opkomst van de onafhankelijken wordt bevestigd. In de loop van een decennium is het aantal freelancers blijven groeien. Een toestand die zich onderscheidt van een functie “Omdat er geen juridische affiliatielink is” Volgens Servicepublic.fr gaat het om steeds meer sectoren en beroepen, waarbij consultants, accountants, webontwerpers en zelfs freelance vakmensen het goed doen…

Deze diepgaande verandering in de arbeidswereld is versneld door het wijdverbreide gebruik van werken op afstand. “Het is duidelijk dat Covid een versnellende rol heeft gespeeld.”zegt Reda Mahfouz, algemeen directeur van France Malt, een platform voor het verbinden van freelancers en bedrijven. “Bedrijven zijn op zoek naar nieuw talent en bij spanningen over bepaalde profielen wenden zij zich tot freelancers.”kennisgeving. Zo kunnen ze extra activiteiten ondernemen, zichzelf verrijken met ontbrekende ervaring of een innovatief project uitwerken.

De situatie speelt ook in op de nieuwe ambities van werknemers. “Tussen 2022 en 2023 noteerden we een stijging van 40% in het aantal freelancers dat zich op Malt registreerde.”, denkt Reza Mahfouz. De stijging zet zich voort “Elke maand 10 tot 12.000 nieuwe leden, vergeleken met 3 tot 4.000 vóór de pandemie.”Hij specificeert.

‘Ik heb geen financiële zekerheid’

Dit is het geval van Angelique Ghisells, die haar beslissing nam tijdens de pandemie. “Vandaag jongleer ik met twee structuren: ik ben registeraccountant en overgangsmanager op de financiële afdelingen.”Enthousiast de jonge vrouw. Ze is erg blij dat ze zo'n reis niet heeft gepland. “Ik heb ruim tien jaar bij een accountantskantoor gewerkt.”, ze legde uit. Toen vond de pandemie plaats. “In het begin was ik bang om risico’s te nemen.”Ze bekent.

READ  Te midden van de inflatie is de maatregel die Percy voor ogen heeft goed nieuws voor de belastingbetalers

Het begin is niet eenvoudig, zoals freelancers toegeven. Financiële instabiliteit is een van hun grootste zorgen. “Ik ben meer gestresseerd dan voorheen, omdat ik geen financiële zekerheid heb.”legt Sailor Gomez uit, een monteur die onlangs zijn eigen motorgarage in Parijs heeft geopend en een werkloosheidsuitkering ontvangt. Werkzoekenden kunnen hun beloning daadwerkelijk behouden als ze zich vestigen in SASU of EURL, twee…