Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom maakt Joe Biden de reis niet?

Waarom maakt Joe Biden de reis niet?

  • Zaterdag worden meer dan 2.000 hoogwaardigheidsbekleders verwacht in Londen voor de kroning van Charles III.
  • Maar een speciale gast zal ontbreken: de Amerikaanse president Joe Biden.

Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Prince Albert, Beckham … Meer dan 2.000 leiders en beroemdheden zullen aanwezig zijn Bij de kroning van koning Karel III Zaterdag. Maar er zal een opmerkelijke afwezigheid zijn in Westminster Abbey : Joe Biden. Vorige maand kondigde de Amerikaanse president aan dat hij een delegatie onder leiding van zijn vrouw, Jill Biden, zou sturen om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen. Terwijl sommige Britse kranten – en Donald Trump – Biden beschuldigen van “minachting” voor koning Charles, maakt zijn afwezigheid eigenlijk deel uit van een lange traditie: de Amerikaanse president woonde nooit de kroning van een Britse monarch bij – of was er niet een.

‘Amerikaanse presidenten mijden vaak koninklijke ceremonies van welke aard dan ook’ Genoemd in de redactie Ariane Chernock is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Boston. Joe Biden zou zeker aanwezig zijn geweest Bij de begrafenis van Elizabeth IIMaar het was “de uitzondering, niet de regel”, aldus de onderzoeker.

lange traditie

Bijna 250 jaar na de Amerikaanse revolutie tegen de “tirannie” van koning George III, hebben de twee landen vandaag de dag een “speciale relatie” gevormd door de strijd tegen het nazisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar tijdens de kroning van Elizabeth II, in 1953, stuurde Eisenhower een officiële delegatie bestaande uit twee generaals, George Marshall en Omar Bradley, gouverneur van Californië, Earl Warren, en een zeer modieuze vrouw, de redacteur van het tijdschrift. smaakCowles bloem. Eisenhower legde later uit dat het een krachtig symbool was dat bedoeld was om “de gelijkheid van de seksen te erkennen”.

READ  Isabel Ithurborough verlaat Canal+ en vervangt Nikos Aliagas op '50′ Inside'

Dit keer nam het Witte Huis begin april het initiatief om de vernedering van het weigeren van een uitnodiging te vermijden: in een telefoongesprek tussen Charles III en Joe Biden feliciteerde laatstgenoemde hem en vertelde hem dat Jill Biden de Amerikaanse delegatie zou leiden. Charles, nodigde Biden uit voor een aankomend staatsbezoek, dat de Amerikaanse president accepteerde.

“Ze hadden een heel vriendelijk gesprek. Ze hebben een goede relatie, ze hebben dezelfde waarden en dezelfde prioriteiten, zoals de strijd tegen klimaatverandering”, bevestigde de presidentiële woordvoerster Karine Jean-Pierre.

politieke controverse

In een gespannen politieke context, met de presidentiële campagne van 2024 al aan de gang, is het duidelijk dat Bidens beslissing voor veel opschudding zorgde in Washington. Donald Trump zei dat hij “zeer verrast” was door de “respectloze” afwezigheid, en benadrukte dat hij zou hebben gehandeld als hij president was geweest.

Trump, die Biden regelmatig aanvalt voor zijn leeftijd, hield vol: “Ik denk dat hij het fysiek niet kan, en ik denk dat het moeilijk voor hem is om het fysiek te doen.” Op 80-jarige leeftijd heeft Joe Biden zijn transatlantische reizen de afgelopen maanden verdubbeld, met een lange reis naar Oekraïne in februari en vervolgens naar Noord-Ierland en Ierland half april.

Aan de andere kant van het Kanaal beschuldigden verschillende tabloids de “Ierse Biden” ervan de kroning te “minachten”, en conservatief parlementslid Bob Seely hekelde de “stomme beslissing”. Maar als Joe Biden regelmatig de Ierse roots van zijn moeder benadrukt, gaf hij onlangs toe dat zijn achternaam van Engelse oorsprong is. Kom op, de laatste Amerikaans-Britse toenadering zou de volgende keer kunnen gebeuren, bij de kroning van koning Willem V.

READ  Elsa Esnoult op dieet, ze verloor veel gewicht: "Ik voelde me zo veel ..."