Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VS: 80% herten positief voor Covid-19, is het een nieuw reservoir van het virus?

Zijn herten na vleermuizen en nertsen het nieuwe reservoir van Covid-19? Volgens een Amerikaanse studie geïdentificeerd door: weerkaatsingDeze dieren worden steeds vaker getroffen door het virus. Terwijl tussen april en december 2020 slechts een derde positief testte op SARS-CoV-2, was dit tussen november 2020 en januari 2021 meer dan 80%.

“Dit is het eerste directe bewijs voor de aanwezigheid van SARS-CoV-2 in vrijlevende soorten, en onze bevindingen hebben belangrijke implicaties voor het milieu en de persistentie van het virus op lange termijn.”Suresh Kochipudi, co-auteur van de studie en hoogleraar diergeneeskunde en biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Pennsylvania, zei in een verklaring.

Voor deze studie, die nog niet is ingediend voor peer review, hebben wetenschappers 300 witstaartherten getest in Iowa tijdens de piek van Covid-19-besmetting bij mensen in 2020. “We ontdekten dat 80% van de hertenmonsters die in december werden bemonsterd, positief testten voor SARS-CoV-2, een relatief positief percentage dat ongeveer 50 keer hoger is dan wat werd gerapporteerd in de piekinfectie bij de mens op dat moment.”En Indyk Suresh Kochibody.

Na sequencing ontdekten de auteurs van het onderzoek verschillende varianten die consistent waren met degene die ook bij mensen werden geïdentificeerd. Volgens hen zijn herten besmet door mensen, met de grootste piek van vervuiling tijdens het jachtseizoen. Dan vervuilen de herten elkaar.

Bezorgd over deze bevindingen, zeggen de onderzoekers dat ze, naast besmetting van andere soorten, bang zijn voor een rebound-effect bij mensen, zoals destijds gezien bij gekweekte nerts. Andere mutaties kunnen in het virus voorkomen. Voor wetenschappers, creëer ‘Veel dringende maatregelen’ Belangrijk “Om de verspreiding van het virus bij herten te monitoren en zo verdere besmetting bij mensen te voorkomen.

READ  Covid-19: besmettingsgraad explodeert in Lozère, groep in Florac