Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor Greta Thunberg zouden we de voorkeur moeten geven aan kolengestookte kerncentrales

Voor Greta Thunberg zouden we de voorkeur moeten geven aan kolengestookte kerncentrales

“Als ze (kerncentrales) werken, denk ik dat het een vergissing zou zijn om ze te stoppen en over te schakelen op steenkool”, zei een van ’s werelds beroemdste klimaatactivisten in een interview met ARD TV. die woensdag wordt uitgezonden. Volgens fragmenten uit het interview op Twitter, voegde ze eraan toe dat het een “slecht idee” was.

De opmerkingen van Greta Thunberg komen in een gespannen context, aangezien de regerende coalitie van sociaal-democraten, groenen en liberalen wordt verscheurd over welke oplossingen kunnen worden gevonden om een ​​ongekende energiecrisis aan te pakken. Aanvankelijk was Duitsland, waarvan een groot deel van de bevolking vijandig staat tegenover maïs, van plan om eind 2022 de laatste drie werkende kernreactoren te sluiten.

activiteit extensie

Maar de regering van Olaf Schultz Onlangs heeft het deze beslissing heroverwogen en besloten om twee van de drie nog steeds werkende fabrieken te verlengen tot het voorjaar van 2023.

De liberalen willen verder gaan en de drie energiecentrales voor een langere periode laten draaien, merkte de Duitse minister van Financiën Christian Lindner op, die de opmerkingen van Greta Thunberg op Twitter onmiddellijk verwelkomde. “Ik verwelkom de aanmoediging van de initiatiefnemer van Friday for the Future van het liberale standpunt over de voortzetting van de exploitatie van onze kerncentrales”, zei hij.

READ  Hier zijn 5 trendy bestemmingen in 2024