Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Video. Spanje: de brand die Catalonië sinds vrijdag overspoelt “gestabiliseerd” volgens brandweerlieden, 415 hectare rook

primair
Na bijna twee dagen van felle strijd, kondigden Spaanse brandweerlieden aan dat ze de brand hadden “gestabiliseerd”, die al meer dan 415 hectare van het natuurpark Cap de Creus had verwoest.

Een hevige brand brak vrijdagochtend uit in CataloniëTwintig kilometer van de Franse grens. De brand zou ontstaan ​​ter hoogte van de Spaanse gemeente Llancha, nadat een automobilist de peuk van een sigaret had gegooid, aldus de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken Joan Ignase Elena.

Gisteravond, ondanks de enigszins gunstige weersomstandigheden, was de brand niet uit de hand, De Catalaanse autoriteiten zeiden in een persbericht:. Gisteren moesten de Catalaanse autoriteiten enkele honderden mensen evacueren vanwege het risico van uitbreiding van de brand.

Het herleefde beide kanten van het vuur tussen Llançà en Port de la Selva. De Tweet insluiten Ze werken intensief en mobiliseren meer krachten uit de verschillende tuinen in het licht van de verwachting dat de nacht en de ochtend zwaar en lang zullen zijn. De noordenwind blijft waaien. video via Tweet insluiten. pic.twitter.com/kL1u8JeCFA

— Anna Punsí (@punsix) 16 juli 2021

brand “gestabiliseerd”

Met behulp van het laten vallen van tientallen tonnen water door Kendair en met de steun van enkele honderden brandweerlieden op de grond, waren de vlammen bedaard. Volgens de Spaanse autoriteiten is de brand nu “gestabiliseerd”.

Catalaanse brandweerlieden onthulden op Twitter foto’s van de tragedie, waarin we zicht op de maan en verkoold zien.

Meer dan 400 hectare die in rook opwelde, maken deel uit van het natuurpark Cap de Creus, een groene plek aan de oevers van de Middellandse Zee. Dit incident deed zich voor toen lokale autoriteiten het brandrisico “extreem hoog” noemden.

READ  Inuit Mary Simon werd de eerste inheemse gouverneur-generaal van Canada