Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verwijzend naar de “autonomie” van Guadeloupe, maakt Sebastien Licornu golven

Reacties – op zoek naar een uitweg uit de crisis gaf de minister van Overzeese Gebieden aan dat sommige gekozen functionarissen van Guadeloupe hen wilden toevertrouwen met het nemen van bepaalde beslissingen, daarbij de term “autonomie” uitsprekend. Het is de mogelijkheid die de tegenstanders deed reageren.

Sebastien Licornu maakte vrijdag in een televisietoespraak aan de inwoners van Guadeloupe duidelijk dat de regering “Klaar” Om te praten over de autonomie van het eiland. Een plotselinge aankondiging die bedoeld was om te beginnen als reactie op de gekozen functionarissen die hem tijdens vergaderingen vertelden om te proberen de crisis in West-Indië op te lossen dat ze wilden Minder gelijkheid met Frankrijk, meer vrijheid van besluitvorming door lokale besluitvormersVolgens de minister. “Er zijn geen slechte discussies zolang deze discussies de echte problemen van het dagelijks leven voor de bevolking van Guadeloupe oplossen”De minister vervolgde.

Alle info over

Guadeloupe en Martinique in de greep van sterke spanningen

Door open discussie, “zonder taboe”Het regeringslid maakte ook de oppositie woedend. Aan de rechterkant heeft LR Prize-genomineerde Xavier Bertrand de mogelijkheid bekritiseerd. Hij schrijft op Twitter: “De inwoners van Guadeloupe en Martiniques willen niet minder een staat, maar integendeel: ze willen dat de staat achter hen staat en zijn verantwoordelijkheden op zich neemt.”

De strekking van een andere brief van Michel Barnier die ernaar streeft om de LP van het presidentiële ticket te bemachtigen.De eenheid van de natie staat op het spel. Wat van de regering in West-Indië wordt verwacht, is macht, dialoog, gezondheid en economische steun. Geen paniek, geen improvisatie”. “Het is niet toegestaan ​​om twijfel te zaaien over onze connectie met Frankrijk in het buitenland.”, besluit de voormalig Europees commissaris.

READ  "Het is onwerkelijk": India is verstikt door COVID-19 en stort in chaos

Eric Ciuti, zijn LR-rivaal, ziet in deze advertentie, macronisme [qui] Bezwijkt nog steeds voor de straat en relschoppers in West-Indië”, erop wijzend dat zorgverleners op het eiland al uitstel van vaccinatie hebben gekregen tot 31 december.

Juist, Marine Le Pen, voormalig sponsor van de National Rally en presidentskandidaat, lanceert op Twitter: “In een poging om de radicale separatisten af ​​te kopen, zegt de regering bereid te zijn Guadeloupe in de steek te laten. Dit verwachten de inwoners van Guadeloupe niet! Ze verwachten dat de staat wordt beschermd, gerespecteerd en kansen krijgt.

Florian Philippot, zijn voormalige rechterhand en huidig ​​hoofd van de Patriots, die ook presidentskandidaat is, bevestigt:Onze burgers van Guadeloupe willen geen autonomie, ze willen, net als wij allemaal, het einde van de genetische waanzin! ”

Dertien dagen lang heeft Guadeloupe, net als Martinique, een nieuwe sociale crisis doorgemaakt die voortkwam uit een uitdaging voor het verplichte Covid-vaccin voor zorgverleners en brandweerlieden.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Herbeleef – Finale ‘Dancing with the Stars’: Team TIK versloeg Bilal Hassani!

Variant “Omicron”: “Als er een zaak is in België, is die er al in Frankrijk”

Live – Covid-19: In Duitsland werd het eerste vermoedelijke geval van de Omicron-variant ontdekt

Video – “Je zult niet terug kunnen gaan”: het lot van reizigers die verbaasd waren over de onderbreking van de verbindingen tussen Marokko en Frankrijk

Gezondheidspas: Geldigheid van PCR-tests teruggebracht tot 24 uur

READ  Uit een peiling blijkt dat de populariteit van Jair Bolsonaro laag is

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
advertentie .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.