Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verenigde Staten: Trump wordt ervan beschuldigd tijdens zijn presidentschap miljoenen dollars uit het buitenland te hebben ontvangen via zijn bezittingen

Verenigde Staten: Trump wordt ervan beschuldigd tijdens zijn presidentschap miljoenen dollars uit het buitenland te hebben ontvangen via zijn bezittingen

Zal Donald Trump binnenkort betrokken raken bij een nieuw schandaal? Democratische parlementariërs hekelden donderdag dat de voormalige Republikeinse president zou hebben geprofiteerd van zijn bezittingen ter waarde van 7,8 miljoen dollar uit twintig landen, waaronder China en Saoedi-Arabië, terwijl hij in het Witte Huis zat. Informatie die, indien bevestigd, een schending van de Amerikaanse grondwet zou vormen.

Dat blijkt uit een rapport getiteld ‘The White House for Sale’, uitgegeven en onthuld door een Democratische parlementaire commissie Washington PostAmbtenaren uit twintig landen – waaronder China, India, Turkije, Saoedi-Arabië, Qatar en de Democratische Republiek Congo – betaalden in 2017 en 2018 huur en rekeningen voor vier eigendommen van 500 entiteiten. De bedrijven van Donald Trump en zijn familiegroep, de Trump Organization.

– Het verhuren van haar kantoren of hotels

Zo huurde de Chinese staatsbank ICBC bijvoorbeeld kantoorruimte in de Trump Tower, en de uitgaven van Peking aan de onroerendgoedbezittingen van het voormalige staatshoofd bedroegen volgens het rapport in totaal 5,5 miljoen dollar. “Saoedi-Arabië betaalde tijdens zijn ambtsperiode minstens 615.422 dollar aan geblokkeerde bonussen aan de bedrijven van voormalig president Trump.”

De vier beoogde panden zijn kantoren en appartementen in de Trump Tower, een iconische wolkenkrabber aan Fifth Avenue in Manhattan, en hotels of woningen in New York, Washington en Las Vegas.

Schending van de Grondwet?

De Democraten van president Joe Biden, die in november waarschijnlijk opnieuw tegenover zijn Republikeinse uitdager zal staan, hekelden dat “voormalig president Trump de grondwet heeft geschonden toen zijn bedrijven deze bonussen accepteerden zonder de goedkeuring van het Congres.”

READ  Loekasjenko mist een nationale ceremonie

Het rapport bekritiseerde: “Als president accepteerde Donald Trump meer dan 7,8 miljoen dollar aan betalingen van het buitenland en hun leiders, waaronder enkele van de meest walgelijke regimes ter wereld”, waarbij de voormalige huurder van het Witte Huis (2017-2021) ervan werd beschuldigd fraude. Hij zag ‘een deel van dit geld door zijn handen gaan’.

Favoriet voor de Republikeinse voorverkiezingen

De Democratische Partij verloor een jaar geleden de controle over het Huis van Afgevaardigden in het Congres, ook al onderzocht deze parlementaire commissie mogelijke schendingen van een grondwettelijke bepaling die elke overheidsfunctionaris, minister of president verbiedt ‘buitenlandse emolumenten’ te ontvangen. – Geschenken of geld – van andere regeringen zonder goedkeuring van het Congres.

De 77-jarige zakenman wordt volgens opiniepeilingen beschouwd als de meest waarschijnlijke kandidaat voor de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen die op 15 januari beginnen. Maar de miljardair, die vier keer strafrechtelijk is aangeklaagd, staat dit jaar voor meerdere rechtszaken. Hij en zijn zonen Donald Jr. en Eric staan ​​momenteel in New York terecht voor financiële fraude door de Trump Organization.