Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

U kunt deze symptomen van kanker zelf voelen

Voorzichtigheid is op zijn plaats. Voor vrouwen zal het nodig zijn om aandacht te besteden aan vaginale afscheiding, omdat veranderingen in geur of consistentie een teken kunnen zijn van baarmoederhalskanker.

Een vroege diagnose kan miljoenen levens redden. De beste manier om de eerste tekenen of symptomen van kanker te herkennen, is door uw lichaam te kennen en eventuele afwijkingen op te merken. Elke hobbel of andere verandering kan dus leiden tot een vroege raadpleging van een gezondheidswerker en zo zijn overlevingskansen vergroten.

Maar zoals veel wetenschappers aangeven, moeten we niet alleen aandacht besteden aan fysieke veranderingen. Veranderende geuren kunnen ook een vroeg waarschuwingssignaal zijn. Voor vrouwen zal het nodig zijn aandacht te besteden aan vaginale afscheiding, omdat veranderingen in de geur of consistentie een teken kunnen zijn van baarmoederhalskanker.

“Door gevaarsignalen in een vroeg stadium te detecteren, kunnen eventuele abnormale cellen snel worden behandeld voordat ze zich ontwikkelen tot kanker.”roept Dr. Niki Kinani, een huisarts.

Video – Dr. Christian Reccia: “Het is de eerste van alle geslachtskanker, dus we moeten erover nadenken”

“Het kan je leven redden”

Maar naast het waarnemen van vaginale afscheiding, zullen er in de vroege stadia van de ziekte eigenlijk geen duidelijke symptomen zijn. Daarom is het sterk aan te raden om regelmatig uitstrijkjes te laten maken. Dit is een preventieve test waarbij een uitstrijkje wordt gebruikt om abnormale cellen in de baarmoederhals op te sporen voordat ze potentieel kankerachtig worden. “We weten dat dit gĂȘnant kan zijn en dat je het gemakkelijk kunt uitstellen, maar het accepteren van je uitnodiging omdat het krijgen van de scan je leven kan redden,” voorzichtig te zijn.

READ  Ernstige depressie genezen met innovatief hersenstimulatieapparaat

Jaarlijks krijgen ongeveer 3.000 vrouwen baarmoederhalskanker en sterven er 1.000 aan. Baarmoederhalskanker wordt in de overgrote meerderheid van de gevallen toegeschreven aan een aanhoudende infectie met het zeer gevaarlijke humaan papillomavirus (HPV), een zeer frequente seksueel overdraagbare aandoening.

filmpje – Is een kankervaccin mogelijk?