Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Triathlon Euro – Pamphiel Pareyn 12 op de lange afstand Triathlon Euro in Almere

Triathlon Euro – Pamphiel Pareyn 12 op de lange afstand Triathlon Euro in Almere

(Belga) Pamphil Barin eindigde als 12e in de European Open Long Distance Triathlon op het Challenge Family Circuit, zaterdag in Almere, Nederland. De enige Belgische atleet die hij deelde met de profs legde de afstanden van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km wandelen af ​​in 8 uur 21:30 uur.

De Brit Kieran Leanders pakte de overwinning, voor de ETO-titel op de Nederlander Nick Heldorn (8:00:38). De Amerikaan Andrew Starikovic eindigde een minuut later als derde in de open race, terwijl de Noor Christian Groh als derde eindigde op het Europese podium (8:02:25). Barren, die medio juli zijn eerste professionele podium behaalde bij Ironman in Lake Placid, nam de leiding na het zwemmen en nam een ​​groep leiders mee. De rating stabiliseerde vervolgens aan het einde van de fietscyclus. Als Starykowicz zijn mechanisme laat vallen met een korte voorsprong op de Nederlander Leylan Bronze, was het Linders, de marathonauteur om 2 uur 42:54, die de beste comeback tekende. Barin, die na het fietsen als vierde eindigde, op hetzelfde moment als Leanders, betaalde zich uit voor zijn hardloopinspanningen, verloor 7 plaatsen om 12e te worden en eindigde een plaats in de top 10 in Europa. In de leeftijdsgroepen wist Chastrois Bruno Slegers de continentale titel in de leeftijdsgroep 20-24 te behalen door zijn parcours af te ronden in 9.10:15. Bij de dames scoorde Duitsland tweemaal met Katharina Wolff die won in 9:10:10, op voorsprong van Lena Kristen Schenk (9:15:57), de Zweedse Jenny Nye (9:21:04) om het vrouwenpodium te voltooien. (Belga)