Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toulouse.  Lijn C van de metro: Dit zijn de stations waar de eerste werken zullen starten

Toulouse. Lijn C van de metro: Dit zijn de stations waar de eerste werken zullen starten

In het voorjaar van 2023 starten de civieltechnische werken op acht stations van de toekomstige lijn C in Toulouse. (© Actu.fr / LF)

toekomstige bouwplaats metrolijn c naar Toulouse In het voorjaar van 2023 gaat het een nieuwe fase in. Voor de eigenlijke start van de civieltechnische werken is er al begonnen met de aanleg van de doorgangsrechten op de site op verschillende stations van de toekomstige lijn.

Acht stations betrokken

Niet alle sectoren zijn dus geïnteresseerd in deze effectieve start van het werk. Ter herinnering: lijn C van de metro heeft 21 stations voor een traject van 27 kilometer. Colomiers in Lapage over de noordelijke agglomeratie. volgens TeseoOp de overgrote meerderheid van de stations zijn echter voorbereidende werkzaamheden verricht of aan de gang.

Acht haltes Het zal voornamelijk worden beïnvloed door werkzaamheden in het voorjaar van 2023. In deze maand maart wordt voor de stations allereerst de fase van stabilisatie van de doorgangsrechten (d.w.z. het bepalen van de maximale omtrek van het werkgebied) gelanceerd Blagnac, Sept-deniers Stade Toulousain, Ponts-Jumeaux, La Vache, Raisin, Bonnefoy, Marengo-Matabiau, François Verdier.

Enkele weken na plaatsing

“Deze fase van het herstellen van het recht van overpad op de site zou enkele weken moeten duren, leggen we uit aan de kant van Tisséo. Daarna zullen de civieltechnische werken in de praktijk voor vijf jaar beginnen.”

Opgemerkt dient te worden dat de startdatum van de werken geen invloed heeft op de oplevering van de stations: uiteraard niet omdat eerder gestarte werken in deze acht stations met voorrang worden opgeleverd.

READ  Marokko ontvangt bijna twee miljoen doses van de vaccins H24info, Pfizer en Sinopharm

Ter herinnering, de voorbereidende werken voor dit gigantische lijn C-project begonnen in 2022. Op 15 december ging het eerste civieltechnische project met veel tamtam van start in de Sept Deniers-wijk, met de start van de bouw van de hulpdienstenput, gelegen op een op steenworp afstand van het Ernst Wallon-stadion, langs het kanaalpand.

Voetafdruk van de werkplek, station voor station

Op hun website gewijd aan de metrobusinessTisséo beschrijft voor elk van de acht betrokken stations de impact van bouwplaatsen op de openbare ruimte of de veroorzaakte overlast.

Video’s: Momenteel bij Actu

# 1. Blagnac

Station Blagnac werkt.
Station Blagnac werkt. (© Tisseo)

voor het toekomstige station BlagnacTisséo stelt vast dat er geen overlast zal zijn met betrekking tot de bouwplaats. De toegang tot de site is rond de Jean-Magha-rotonde en de Route du Grenade. De woonbasis, met tijdelijke gebouwen, zal het verschil voor de duur van de werkzaamheden opvangen. Het uitgravingsgebied krijgt het toekomstige station.

# 2. Zeven deniers Stade Toulousin

Hij werkt in het Seven Deniers-station Stade Toulousain
Hij werkt in het Seven Deniers-station Stade Toulousain (© Tisseo)

in de buurt Zeven dinarDe footprint van de site bevindt zich op een deel van het voormalige sportterrein van de Ondernemingsraad van Airbus. Er zijn twee sites gemaakt om de site van het werk te betreden: een chemin des Sept deniers en de andere chemin de Garric. Volgens Tisséo is er geen onderbreking gerelateerd aan de bouwplaats.

# 3. Tweelingbruggen

Pontes Jomo station bouwplaats.
Pontes Jomo station bouwplaats. (© Tisseo)

Ook hier zijn er volgens Tessio geen bijzondere verstoringen verbonden aan de bouwplaats. Twee ingangen naar de site: boulevard de Suisse en chemin du Sang de Serp.

# 4. Een koe

In deze sector is een tijdelijk wegennet aangelegd om tijdens de werken het verkeer op de Migohstraat vast te houden. Daarnaast is P+R al enkele jaren gesloten.

READ  AOF Morning Meeting Frankrijk/Europa - Daling in zicht voor PMI's - 23-06-22 om 07:49

# 5. Druiven

Raisin station bedrijf.
Raisin station bedrijf. (© Tisseo)

Tisséo wijst erop dat er geen onderbreking is met betrekking tot de bouw van dit toekomstige station. Er zijn twee toegangen tot de site: Pierre Cazeneuvestraat En François Collignonstraat.

# 6 Bonifoy

op Bonfoy-districtRecht van overpad installatie begon op de bouwplaats op 28 maart, op Place Jean-Boriès. “Een tweede interventie vindt plaats van 3 tot 24 april”, zegt Tisséo.

Als gevolg hiervan wordt de openluchtmarkt op het Jean-Borièsplein vanaf 4 april verplaatst naar het Béteilleplein. Parkeren op de bouwplaats wordt verboden, de Avenue Jean Aicard komt stil te liggen en het verkeer wordt omgeleid via de Avenue Périole en de Avenue Sorel.

# 7. Marengo Matabeo

In deze sector is het recht van overpad voor de site al geactiveerd en zijn de voorbereidende werkzaamheden op 6 maart begonnen. Het verkeer wordt gehandhaafd op de Boulevard Marengo, maar wordt beperkt tot een enkele rijstrook richting het stadscentrum.

# 8. François Verdier

Het demonteren van de trappen rondom het Oorlogsmonument ter voorbereiding van de geplande zomerverhuizing van het gebouw.
Het demonteren van de trappen rondom het Oorlogsmonument ter voorbereiding van de geplande zomerverhuizing van het gebouw. (© Actu.fr / LF)

Het is ongetwijfeld het station van Lijn C dat het meest opwindende werk zal vergen: de geboorte van het station mogelijk maken François Verdier, zou het inderdaad nodig zijn om het Oorlogsmonument op wielen te vervoeren. Geplande reis deze zomer.

In deze sector zijn de machines al enkele weken aan het werk. Op 22 maart 2023 werden de meeste trappen die ooit het Oorlogsmonument omringden, ontmanteld, ter voorbereiding op de verhuizing van het gebouw.

Om zaken mogelijk te maken, is de bypass van het Monument to the Glory of Fighters gesloten en worden voertuigen niet omgeleid door het grote circuit.

READ  Voor het IEA is de beste maatregel om energie te besparen: 3 dagen telewerken per week!

Op deze site moet daglicht ook gezien worden in de metrowoning, in modulaire gebouwen.

Volg al het nieuws van je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.