Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TikTok binnenkort wordt verwijderd uit de App Store, Apple en Google Play?

TikTok binnenkort wordt verwijderd uit de App Store, Apple en Google Play?

De Amerikaanse regering wil deze app, die ervan verdacht wordt een bewakingsinstrument te zijn in dienst van de Chinese Communistische Partij, opnieuw verbieden.

Het deuntje stijgt in de VS tegen TikTok, de steeds populairdere Chinese app, waarmee je grappige video’s kunt streamen (en bekijken). Brendan Carr, voorzitter van de Federal Communications Commission (FCC) bericht Tim Cook en Sundar Pichai vragen Apple- en Google-managers om TikTok uit hun appstores te verwijderen. En als ze dat niet doen, geeft Brendan Carr hen tot 8 juli de tijd om de weigering uit te leggen. Kortom, dit is geen grap.

Hoofdmanager in Peking

Deze nieuwe uitdaging werkt aan TikTok-resultaten, dit keer uit een onderzoek uitgevoerd door BuzzFeed Die Brendan Carr expliciet citeerde in zijn brief. De site is er zelfs in geslaagd om opnames te maken van meer dan 80 interne ByteDance-bijeenkomsten over TikTok. Het onthulde dat de Chinese ingenieurs van de uitgever tussen september 2021 en januari 2022 toegang hadden tot Amerikaanse gebruikersgegevens, en dat iemand in Peking een “chief manager” was die in staat was “alles bereiken”En deze periode “TikTok heeft keer op keer duidelijk gemaakt dat gegevens die over Amerikanen worden verzameld, worden opgeslagen in de Verenigde Staten.”bevestigt het hoofd van de Federal Communications Commission, die in deze applicatie alleen een Chinese verklikker ziet.

“TikTok is niet wat het lijkt. Het is niet alleen een app om video’s of grappige memes te delen. Dit is de vermomming van het schaap. In wezen fungeert TikTok als een geavanceerde monitoringtool die een grote hoeveelheid persoonlijke en gevoelige gegevens verzamelt. In feite, TikTok verzamelt alles, van uw zoek- en browsegeschiedenis tot toetsaanslagen en biometrische identificatiegegevens (…) Het verzamelt zowel geolocatiegegevens als conceptberichten en metagegevens. Het verzamelt ook tekst, afbeeldingen en video’s die zijn opgeslagen op het klembord van het apparaat”– Kunnen we in de brief lezen.

Wantrouwen jegens TikTok is niet nieuw. In augustus 2020 heeft Donald Trump al getekend republikeins decreet Het heeft tot doel alle economische relaties met ByteDance, de uitgever van deze app, te verbieden vanwege deze vermeende overname. Maar in juni 2021, eindelijk Joe Biden Annuleer dit verbod. Het moet gezegd worden dat TikTok een samenwerking aangaat met Oracle om de gegevens van Amerikaanse gebruikers op te kunnen slaan. Maar volgens een artikel BuzzFeed Dit project lijkt verre van eenvoudig. Ten slotte weten we niet echt welke gegevens er daadwerkelijk worden opgeslagen en vooral wie er toegang toe heeft. De toekomst van TikTok in de VS is dus niet gegarandeerd.

READ  USB Type-C 2.1: een update van de nieuwe specificaties van de universele connector

bron :

telefoon arena