Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tijdens het proces uitte Trump zijn ongemak en afkeer

Tijdens het proces uitte Trump zijn ongemak en afkeer

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Dinsdag 16 april is de tweede dag van het proces tegen de voormalige Amerikaanse president. In het licht van deze ongekende situatie lijkt Trump onverschillig en ontsteld.

Hij verbergt het niet: hij zou er veel voor over hebben om ergens anders te zijn. Door zijn gebaren en houding, en nog meer door zijn woorden, drukt Donald Trump zijn ergernis en afkeer uit over het feit dat hij voor een rechtbank in New York moet verschijnen.

In een blauw pak en overhemd, met een gestreepte stropdas van dezelfde kleur, en met een strenge uitdrukking, nam hij dinsdag snel plaats achter een grote houten tafel voor de tweede dag van zijn strafproces, wat ongekend is voor een voormalige Amerikaan. president. Na korte gesprekken met zijn advocaat leek het erop dat zijn behendigheid alleen optrad als hij vóór aanvang van de sessie oog in oog stond met de lenzen van de fotografen die hem kwamen fotograferen.

Stilleggen

‘Ik moet nu in Pennsylvania en Florida zijn, en in verschillende andere staten, zoals North Carolina en Georgia, om campagne te voeren.’De Republikeinse kandidaat voor de verkiezingen van november was woedend toen hij bij het gerechtsgebouw van Manhattan aankwam en opnieuw aan de kaak stelde 'Een proces dat nooit had mogen bestaan'.

De dag ervoor had hij kritiek geuit op rechter Juan Merchan, die hem had verzocht alle zittingen (dat wil zeggen vier dagen per week) bij te wonen, omdat hij hem niet vanaf het begin had verontschuldigd om de diploma-uitreiking van zijn zoon bij te wonen of een hoorzitting over hem te volgen in het Hooggerechtshof. Verenigde Staten volgende week. Op deze dag, exclusief gereserveerd voor de jury van twaalf New Yorkers die over zijn lot zullen beslissen, draait Donald Trump zijn hoofd naar de jurybank aan zijn rechterkant om ze één voor één onder de loep te nemen.

READ  Ethyleenoxide, een kankerverwekkend bestrijdingsmiddel dat in Europa verboden is en onder weinig controle staat

Hij wordt gereduceerd tot de facto stilte, vertoont geen bijzondere emotie en lijkt soms verveeld, zelfs slaperig, tegenover deze soms repetitieve vertoning van naamloze burgers, een dwarsdoorsnede van de New Yorkse samenleving, die in deze spannende legale soap wordt gegooid. . De voormalige Republikeinse president staat terecht op beschuldiging van het betalen van geld dat bedoeld was om de stilte van voormalig pornoster Stormy Daniels te kopen, een paar dagen voor de verkiezingen van 2016, die hij ternauwernood won van de Democratische kandidaat Hillary Clinton.

Trump-lezer

Iedereen moet op zijn beurt hardop een lange vragenlijst beantwoorden over hun beroeps- en gezinssituatie, hun hobby's, hun informatiebronnen en ook hun sympathie of vooroordelen jegens de verdachte. Na een periode van overwegend passieve houding begon Donald Trump de reacties van potentiële juryleden actiever te volgen door een afdruk van de vragenlijst te lezen.

De vastgoedmagnaat komt eindelijk tot leven als een potentieel jurylid de vraag positief beantwoordt: “Heeft u een of meer boeken gelezen die door de verdachte zijn geschreven?”Een begroeting met een glimlach en een goedkeurend knikje bij de vermelding van zijn bekendste werken. De kunst van het sluiten van deals. Toen aanklager Joshua Steinglass na deze eerste fase aan de twaalf voorgeselecteerde juryleden vroeg of zij zich in staat voelden hem te veroordelen, knikte hij meerdere malen in hun richting. Wanneer de verdediging vervolgens een jurylid vraagt ​​naar de betekenis van de video's die ze op sociale media heeft geplaatst,

Donald Trump wendt zich tot haar. Zodra het jurylid vertrekt, belt de rechter de advocaat van Donald Trump en bevestigt dat de verdachte dit heeft gedaan “mompelen” iets en “Gebaren gemaakt” Terwijl ik sprak. “Ik zal niet toestaan ​​dat juryleden in mijn rechtbank worden geïntimideerd.”Hij schreeuwt tegen hen en beveelt hen hun gestoorde klanten in bedwang te houden.

READ  De Verenigde Staten verklaren 23 soorten permanent uitgestorven