Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sultan Al Neyadi is de eerste Arabische astronaut die een ruimtewandeling maakt

Sultan Al Neyadi is de eerste Arabische astronaut die een ruimtewandeling maakt

Het was dus nodig om te wachten op ruimtewandeling 262 nabij het internationale station om voor het eerst een Arabische astronaut te zien deelnemen. Sultan Al Neyadi van de Emiraten Vrijdag gaat het de geschiedenis in. Vergezeld door de Amerikaan Stephen Gerard Bowen zal het zijn taak zijn om reparaties uit te voeren aan de structuur van het ruimtestation. de De Verenigde Arabische Emiraten Het werd bij deze gelegenheid het tiende land dat aan een dergelijke operatie deelnam.

Het uitje vergde een uitgebreide voorbereiding vooraf en veel training. De astronaut werkte enkele weken aan een replica van het station bij het zwembad in Houston. Deze opstelling zal vrijdag goed worden gebruikt, maar de klus zal zwaar zijn en er ingewikkeld uitzien.

Het doel van deze uitgave is tweeledig. Het is noodzakelijk om in te grijpen in de radio-installaties van het station, waardoor het met de grond kan communiceren en zich kan voorbereiden op de toekomstige installatie van nieuwe zonnepanelen.

Sultan Al Neyadi zal samen met zijn Amerikaanse collega Stephen Bowen zes en een half uur in een vacuüm doorbrengen, gehuld in een ruimtepak van enkele honderden kilo’s, met uitzicht op de aarde als achtergrond. intense lichamelijke inspanning. Astronauten die terugkeren van ruimtewandelingen verliezen enkele kilo’s en hebben een paar dagen nodig om te herstellen.

Om ook te luisteren: De Thomas Pesquet Record: Terug naar de aarde

READ  Een weg naar persoonlijke vervulling en innerlijk welzijn