Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

succesvol jaar

succesvol jaar

Het jaar 2022 was getuige van een reis van glorie en trots voor het nationale damesvoetbalteam, inclusief een ticket voor de laatste fase van het WK 2023.

>> Het nationale damesvoetbalelftal kreeg een warm welkom in Parijs

>> ASEAN Damesvoetbalkampioenschap: Vietnam versloeg Cambodja met 3-0

>> Damesvoetbal: Vietnam treft Myanmar voor de bronzen medaille

Vietnamese vrouwelijke voetballers vieren feest na het winnen van de 31e SEA Games.
Foto: VNA/CVN

Vietnamese fans beleefden magische momenten, beide op 31-jarige leeftijdWe zijn De Zuidoost-Aziatische Spelen (SEA Games 31) werden afgelopen mei in Vietnam gespeeld of de FIFA Women’s World Cup-kwalificatiewedstrijden.

Met grote inspanning en vastberadenheid om hun titel te verdedigen, wonnen Vietnamese voetballers hun zesde gouden medaille op de 31 SEA Games. Naast het record van deze wedstrijden voor het aantal titels, leverden ze een historische prestatie door een ticket voor de World Beker finales. Wereldbeker Dames 2023 voor het eerst.

In de regio Azië worden deze WK-tickethouders bepaald door de resultaten van de FIFA Women’s Asian Cup (Azië Cup Dames) 2022.

Tijdens deze wedstrijd viel de Vietnamese keuze op de “duivin des doods”, met deelname van teams uit Japan, de Republiek Korea en Myanmar. Bovendien ondervond het Vietnamese team veel moeilijkheden met enkele leden die besmet waren met COVID-19 na hun training in Spanje.

Coach Mai Duc Chung, de man achter het succes van het Nationale Vrouwenvoetbalelftal.
Foto: VFF/CVN

Ondanks het verlies van China in de kwartfinales van het WKAzië Cup DamesIn de kwalificatiewedstrijden wist Vietnam zich te kwalificeren voor de play-offs van de FIFA Women’s World Cup 2023. Na Thailand en Taipei (China) met respectievelijk 2-0 en 2-1 te hebben verslagen, behaalde Vietnam de vijfde en laatste plek voor de editie van 2023, waarmee het voor het eerst deelnam aan de grootste competitie van het damesvoetbal. Het is ook de eerste keer dat twee teams uit de ASEAN zich hebben gekwalificeerd voor het WK. Een moeilijke maar wonderbaarlijke reis voor de Vietnamese gouden meisjes.

READ  Sterke berichten van Jean-Michel Aulas over Peter Boss en de zomerse transferperiode

Vietnam op 34H wereld plein

Het WK vrouwenvoetbal wordt van 20 juli tot 20 augustus 2023 gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland, waaraan 32 teams deelnemen, verdeeld over acht groepen. Vietnam zit in Groep E, samen met titelverdedigers de Verenigde Staten en Nederland, en de winnaar van de play-offs, waarschijnlijk Portugal.

Nationale selectie eindigde 2022 op 34H Wereldranglijst na het bereiken van de slotfase van de eerder genoemde beker. De ranglijst is in de laatste twee maanden van 2022 niet veranderd, aangezien het aan geen enkel toernooi heeft deelgenomen. Het team behield 1643,66 punten.

In Azië heeft Vietnam 6H plaats, terwijl de Republiek Korea (gerangschikt 10H in de wereld) is in de eerste plaats stabiel. De volgende plaatsen gaan in volgorde naar Japan (11H wereldwijd), Australië (12H), China (14H), Republiek Korea (15H), Vietnam (34H), enz.

Trainer van het jaar

De coach van het vrouwenvoetbalelftal, Mae Duc Chung, werd op 29 december 2022 uitgeroepen tot Coach van het Jaar, voor Trần Văn Si, de coach van de middellangeafstandsloper Nguyen Thi Oanh, en Nguyễn Hoang Vu, die de zwemmers volgt . Nguyen Huy Hoang en Tran Hung Nguyen.

De stemming om de beste coaches van het jaar te selecteren werd georganiseerd door de Algemene Administratie van Gymnastiek en Sport en stond onder toezicht van het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme, het Centraal Comité van de Ho Chi Minh Communistische Jeugdfederatie en het Vietnamese Olympisch Comité.

Phong Nga – VNA / CVN