Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slagers, kledingwinkel en website-ontwikkelingsbureau in Share zijn gedwongen geliquideerd

“Hoe kan dat? Ze hebben klanten en hun vlees is goed, lokaal en niet duur. En de winkel bood lokale producten aan.” De sluiting van Bouchers Berrichons, die sinds 2021 gevestigd is in Bourges (avenue de Saint-Amand) en sinds 2019 in La Chapelle-Saint-Ursin, heeft geleid tot reacties van veel klanten die de deuren van beide bedrijven sinds 27 oktober gesloten vonden. . Sinds eind september onder curatele gesteld, zijn de Bouchers Berrichons, volgens de directeur Remy Joubert in de greep van “economische en conjuncturele moeilijkheden”, op dinsdag 8 november door de Rechtbank van Koophandel van Bourges gedwongen te liquideren. “Als we het tijdens Covid goed deden omdat er mensen aanwezig waren, dan had de voedingsindustrie het moeilijk in de post-Covid-periode, analyseert Remy Joubert. De bedrijven zijn jong en ze hadden niet voldoende draagvlak.”

“Deze situatie is ingewikkeld om te beheren”

In totaal had de manager zes medewerkers in dienst. “We proberen banen te creëren, maar het is ingewikkeld… Het beheren van deze situatie is ingewikkeld. Ik had een geweldig team, met mensen die ik vertrouwde.” Een medewerker van zijn kant geeft toe dat hij deze permanente sluitingen “snel en minder gewelddadig vond. We werden op 25 oktober geïnformeerd over de permanente sluiting op 27 oktober. Toen gebeurde er niets. Het ging goed, we hadden goede feedback” van klanten. “

Voor Yvonne Buchon, burgemeester van La Chapelle-Saint-Ursin, is de sluiting van deze slagerij op het dorpsplein “hartverscheurend”. De burgemeester heeft het over “hoogwaardig” vlees waar een “groot aantal klanten” van profiteert.

“Voor ons is dit commercieel een ramp, betreurt Yvonne Buchon. Er zijn al zeker 25 jaar twee slagers in de stad. Nu hebben we alleen nog maar een Carrefour-supermarktslagerij.” De burgemeester hoopt nu dat de gerechtelijke vereffenaar “niet stuk voor stuk slagersuitrusting zal verkopen. Het zou een tragedie zijn. Ik heb al telefoontjes gekregen van serieuze kopers die geïnteresseerd zijn om het hele werkinstrument over te nemen.”

Beledigingen en spot… Meer dan een op de twee jongeren is slachtoffer van cyberpesten, met soms zelfmoordgedachten tot gevolg

Net als Berrichons Butchers werd de dameskledingwinkel Lody’C, gevestigd in Mirebeau Street 17 in Bourges, dinsdag gedwongen geliquideerd. We konden de manager van dit bedrijf niet bereiken bij gesloten deuren.Dameswinkel Lody’C aan de rue Merebeau 17 in Bourges is gedwongen geliquideerd

Ten slotte is Creative Alpha, sedert 28 juni onder curatele gesteld, aan de rue de Saint-Amand 26, in Bourges, gedwongen geliquideerd. Nogmaals, we hebben de directeur van dit communicatie- en webontwikkelingsbureau niet kunnen bereiken.

Als gevolg van de moeilijkheden waarmee dit bedrijf al enkele maanden wordt geconfronteerd Door het verdwijnen van de site en domeinnaam van enkele honderden bedrijven in SharePoint en aangrenzende afdelingen. Sommigen hebben zelfs hun online aanwezigheid volledig verloren.