Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Skyr, die IJslandse yoghurt die de ster is geworden van het verse gedeelte, is misschien niet zo goed voor je gezondheid

Skyr, die IJslandse yoghurt die de ster is geworden van het verse gedeelte, is misschien niet zo goed voor je gezondheid

Door de Consumentenbond geïnterviewde specialisten hielden rekening met de vermeende ‘eetlustonderdrukkende werking’ van deze eiwitrijke witte kaas. Cindy Ord/Getty Images via AFP

De consumentenvereniging UFC-Que Choisir wijdde een notitie aan dit zuivelproduct dat de ster van supermarkten is geworden.

Als je het nog nooit hebt geproefd, dan heb je het in ieder geval wel eens midden in de versafdeling van je supermarkt gezien. de lucht, een witte kaas uit IJsland, is de nieuwe ster onder de zuivelproducten. Alle merken hebben dit fenomeen uitgebuit, van traditionele Danone of Yoplait tot private labels. Net als de goede oude yoghurt is Skyr verkrijgbaar in fruit-, vanille-, vetarme of honingversies, altijd met dezelfde belofte: rijk aan eiwitten en weinig vet, het is uitstekend voor je gezondheid.

Consumentenbond UFC – wat te kiezen Ik besloot deze IJslandse witte kaas te verkennen, weg van het marketingfineer en de buitensporige beloften. In een memorandum getiteld “Dronkaard, IJslandse oplichterij?“De vereniging begint met de opmerking dat de prijzen van dit zuivelproduct hoog zijnBereik nieuwe hoogten“, waarbij bijvoorbeeld wordt aangegeven dat hij verkoopt”Ongeveer 9 euro per kilo voor de merken Monoprix Gourmet en Siggi, of tussen de 3 en 6 Keer duurder dan magere witte kaas“.

De mythe van het ‘eetlustonderdrukkende effect’

Prijsbeleid dat vragen stelt in de mate dat de auteurs vervolgen: “Het dronkaardrecept lijkt precies op het recept voor kunstmatige yoghurt, behalve een langere droogtijdHet heeft echter een hoger eiwitgehalte dan zijn buren in het versgedeelte: “Gemiddeld 30 % meer dan magere witte kaas», specificeert UFC-Que Choisir. Ter ondersteuning van verschillende deskundigen, met name het Nationaal Instituut voor Onderzoek in Landbouw, Voedsel en Milieu (INRAE), beweert de Consumentenbond dat dit overschot aan eiwitten “Voor de meesten van ons maakt het waarschijnlijk niets uit», Zozeer zelfs dat het dieet van de Fransen, zelfs vegetariërs, zeer rijk aan eiwitten is.

Houd er rekening mee dat een hogere eiwitinname gunstig kan zijn voor mensen ouder dan 60 jaar. “Vanaf de leeftijd van 60 hebben we soms een tekort aan eiwitten, wat spierafbraak bevordert en het risico vergroot dat we met de jaren onze onafhankelijkheid verliezen. In dit geval is het altijd een goed idee om een ​​paar gram extra per portie te eten“, legt de door UFC-Que Choisir aangehaalde onderzoeker uit.

Zoals de geïnterviewde specialisten de zogenaamde consumentenvereniging verwoordden “Eetlustremmer effect” Eiwitproducten worden regelmatig geprezen op internet. Ze legden uit dat er nog niets was gebeurd.Duidelijk aangetoond» Wat dit onderwerp betreft, wordt er in ieder geval geen verzadiging waargenomen, behalve na het eten van een grote hoeveelheid eiwitten, wat de IJslandse bereiding nog lang niet bereikt.

READ  Pancreassymptomen en waarschuwingssignalen om op te letten