Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimte: De komeet zal eind januari door de lucht trekken, 50.000 jaar na zijn laatste passage

Ruimte: De komeet zal eind januari door de lucht trekken, 50.000 jaar na zijn laatste passage

eenvoudig
Een uiterst zeldzaam fenomeen dat eind januari 2023 met het blote oog te zien is.

Dit is geen sciencefiction! Aan het begin van het jaar 2023 kondigen wetenschappers de aanstaande passage aan van een komeet waarvan de laatste verschijning 50.000 jaar geleden dateert. Het zal dicht bij de aarde passeren, op een geschatte afstand van 42 miljoen km.

Lees ook:
Ruimte: astrofysici ontdekken ‘waterwerelden’ op 218 lichtjaar van de aarde

zichtbaar voor het blote oog

Met de naam “prachtige C/2022 E3 (ZFT)” reageert deze groen getinte komeet op “ongeveer een kilometer in diameter”, volgens Blauw Frankrijk. Astronomen schatten dat hij op 12 januari het dichtst bij de zon zal komen. Het zal vanaf de aarde zichtbaar zijn als een kleine groene stip. Maar voor een beter zicht is een verrekijker of een telescoop een echte aanrader. Het beste kijkvenster zou het weekend van 21-22 januari moeten zijn De komeet zal passeren tussen de sterrenbeelden Ursa Minor en Ursa Major. Dit zal zijn laatste bezoek zijn voordat hij terugkeert naar de diepten van het zonnestelsel.

Komeet C/2022 E3 (ZTF) werd begin maart ontdekt door astronomen. De coma en zijn staarten zijn te zien door de telescoop en zullen naar verwachting in januari-februari 2021 hun punt het dichtst bij de zon en de aarde bereiken. Ze kunnen met het blote oog zichtbaar zijn aan de donkere hemel! #NASA # Komeet #ruimteonderzoek pic.twitter.com/lvsLwtB840

– Afbeelding van de dag door NASA\ud83c\udf0d\u2728 (@APOD_nasa_) 24 december 2022

De laatste lettergreep dateert uit de tijd van de Neanderthalers, tijdens het Boven-Paleolithicum. Deze komeet “E3” werd pas recent, in 2020, ontdekt door het Palomar Observatory in Californië.

READ  Wie is Zhurong, het eerste Chinese ruimtevaartuig dat op Mars landde?

Lees ook:
Astronomie: Voorbij de planeten en de eclips… Wat is de mooiste ontmoeting van de maan in 2023?