Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rawan.  De app van deze leraar “helpt leerlingen vertrouwd te raken met wiskunde”

Rawan. De app van deze leraar “helpt leerlingen vertrouwd te raken met wiskunde”

Zie mijn nieuws

Dit is niets nieuws, de Fransen zijn (een beetje) boos over wiskunde. Alexander Desmarest Hij is wiskundeleraar aan de Blaise Pascal Secondary School in Rouen (Seine-Maritime) en kan hiervan getuigen.

Acht jaar geleden begon de docent met het ontwikkelen van een app om leerlingen ‘te matchen’ met dit vak. Dit educatieve hulpmiddel, genaamd ‘Howmany’, dat ongeveer twee jaar geleden werd uitgebracht, biedt oefeningen om ‘de basis opnieuw te leren’.

Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel

“Het is een onderwijspraktijk die zich toelegt op het leren van wiskundige grondbeginselen door middel van beelden, met andere woorden picturale rekenkunde”, zo vat Alexandre Desmarest de toepassing ervan samen.

Het bestaat uit twee hoofdonderdelen. De eerste is Inhoudsopgave bestaande uit verschillende onderwerpen (Tabellen van vermenigvuldiging, optellen, 10-complementen, enz.) naast de bijbehorende oefeningen. De tweede is Ontgrendelbaar niveausysteem Bestrijkt alle onderwerpen.

Screenshot van de applicatie. (© Humani)
Screenshot van de applicatie.
Screenshot van de applicatie. (© Humani)

U kunt ook statistieken vinden om uw voortgang bij te houden. “We hebben kunstmatige intelligentie toegepast die het mogelijk maakt om de moeilijkheidsgraad van oefeningen aan te passen aan het niveau”, legt Alexandre Desmarest uit.

Het principe is eenvoudig: tekeningen, samengesteld uit objecten en symbolen uit ons dagelijks leven, worden gekoppeld aan uit te voeren berekeningen. Het gaat niet zozeer om de accounts als wel om het werk aan de bron dat ons toegang geeft tot het account. “Er gaat veel denkwerk aan de berekening vooraf. We hebben ontdekt welk wiskundig hulpmiddel we zouden gebruiken om de vraag te beantwoorden”, vervolgt de uitvinder.

We gebruiken de educatieve kracht van beelden om betekenis te geven aan wiskundige bewerkingen.

Alexander Desmarest,Hoogleraar wiskunde in Rouen.

De tool is al bijna twee jaar beschikbaar op de platforms en kan ook worden gedownload via Applicatiewebsite. Het belangrijkste kenmerk is dat de app Het is heel gemakkelijk te hanteren.

READ  Laten we stoppen met "abortus" en 8 andere concrete maatregelen voor dringende adoptie te zeggen
Video’s: Momenteel op Actu

Herwin het verlangen om wiskunde te doen

Het eerste doelwit zijn leraren. “Het idee is om deze manier van leren te introduceren, zodat zoveel mogelijk studenten ervan kunnen profiteren”, legt de oprichter uit.

Het is nog in ontwikkeling en is momenteel vooral gericht op How Many niveau Basisook al is de maker al van plan zijn spel aan te vullen met oefeningen gericht op middelbare scholieren.

Naast zijn beroep heeft Alexander ook verschillende logica- en redeneerspellen ontwikkeld. “Ik heb mij ertoe verbonden een applicatie te ontwikkelen op het kruispunt tussen deze twee activiteiten”, bevestigt de professor.

We maken een crisis in de wiskunde door. Realiseer de hiaten en zorgen waarmee studenten worden geconfronteerd.

Alexander Desmarest,Wiskundeleraar in Rouen.

Als hij trots is Het educatieve aspect van het beeldDe leraar is ook van hem afhankelijk Speelse kant. Het doel is simpel: jonge leerlingen de wens geven om weer te gaan rekenen.

Volg het nieuws van Rawan op ons kanaal WhatsAppen

Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.