Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pyongyang lanceert een ballistische raket in de Japanse Zee

Pyongyang lanceert een ballistische raket in de Japanse Zee

Voor de vierde keer in een week tijd blijft Pyongyang kracht tonen. daar Noord Korea Zondag werd een ballistische korteafstandsraket gelanceerd Seoul en Washington houden hun grootste gezamenlijke militaire oefeningen in vijf jaar.

“Ons leger ontdekte een ballistische korteafstandsraket die om 11.05 uur vanuit de buurt van het Tongchang-ri-district in de provincie Noord-Pyongan (noordwesten) werd gelanceerd in de richting van de Oostzee”, aldus de verklaring. uit de Zee van Japan. Ons leger is volledig voorbereid, in nauwe samenwerking met Verenigde staat Van zijn kant tweette het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat “een mogelijke ballistische raket (werd gelanceerd vanuit Noord-Korea)”, eraan toevoegend dat het “al lijkt te zijn gevallen”.

De nabijheid tussen Seoul en Tokio

Seoul voerde sinds maandag zijn belangrijkste militaire oefening in vijf jaar uit met Washington, zogenaamd om zijn samenwerking te versterken in het licht van de groeiende dreiging vanuit het noorden. Het wordt het Freedom Shield genoemd en loopt tot 23 maart. Deze oefeningen maken Pyongyang woedend, dat ze beschouwt als een oefening om zijn grondgebied binnen te vallen en regelmatig een “overweldigende” reactie belooft. Het officiële persbureau KCNA zei zaterdag over hen dat ze “een onvergeeflijke rode lijn naderden”.

Deze nieuwe lancering op zondag komt nadat Pyongyang donderdag zijn Hwasong-17 intercontinentale ballistische raket (ICBM), de krachtigste raket in zijn arsenaal, lanceerde in aanwezigheid van de Noord-Koreaanse leider. Kim Jong-un en zijn dochter, en vóór het bezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Sok-yul aan Japan. Tijdens de koude jaren als gevolg van een historisch geschil, hervatten de twee buren de taal op het hoogste niveau en besloten ze een verenigd front te vormen tegen Noord-Korea.

READ  Idriss Deby, president van Tsjaad, stierf dit weekend aan verwondingen opgelopen "op het slagveld"

Dit is de tweede ICBM-test die dit jaar door Pyongyang wordt uitgevoerd. Vervolgens beschreef het Koreaanse Central News Agency het als een reactie op de “uitzinnige” militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De schietpartij vond plaats na het afvuren van twee ballistische korteafstandsraketten op dinsdag en twee strategische kruisraketten op 12 maart vanuit een onderzeeër.