Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

psychologie.  Depressie of depressie: ken jij het verschil?

psychologie. Depressie of depressie: ken jij het verschil?

“Met de tijd en gebeurtenissen gaat ieder van ons door een reeks emoties, van de meest trieste tot de meest optimistische”, merkt het ministerie van Volksgezondheid op. Binnen dit brede scala aan emoties zijn verdriet, frustratie en wanhoop normale menselijke ervaringen. »

Dus depressief voelen is normaal? Nou ja: deze tijdelijke daling van het moreel kan worden veroorzaakt door gebeurtenissen in het leven of zelfs door een afname van het licht. Dit wordt de winterblues genoemd.

Maar „depressie is een tijdelijke aandoening waarvoor geen medische behandeling nodig is”, definieert de Quebec Ecoute-Entraide Association. Dus “als je je langer dan 15 dagen depressief voelt, ben je misschien depressief”, vervolgt ze.

Duur en ernst van de symptomen

Wat depressie in feite onderscheidt van depressie, is onder andere de duur van de symptomen. Ecoute-Entraide beweert dat “Depressie ernstiger en dieper is dan depressie, en het is een ziekte die zowel het moreel als het fysieke aantast.”

Symptomen zijn onder meer extreme droefheid, verlies van interesse in voorheen plezierige activiteiten, verlies van hoop en zelfmoordgedachten.

Volgens de definitie van het ministerie van Volksgezondheid: “Om te kunnen praten over depressie, en dus ziekte, is het noodzakelijk:

  • dat deze stemmingsstoornissen talrijk zijn en goede eigenschappen hebben;
  • ze uiten zich (bijna) constant langer dan 2 weken;
  • Ze veroorzaken aanzienlijk ongemak op een of meer gebieden van het dagelijks leven (moeite of onvermogen om op te staan, naar het werk te gaan, te winkelen, enz.).

Een verspreide ziekte

En denk niet dat dit alleen anderen overkomt. Of het komt voort uit een zwakke persoonlijkheid.

READ  Deze afbeelding toont 32 jaar observatie door de Hubble-telescoop

Depressie is een veel voorkomende ziekte in de wereld, die naar schatting 3,8% van de bevolking treft, waaronder 5% van de volwassenen en 5,7% van de mensen ouder dan 60 jaar. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben wereldwijd ongeveer 280 miljoen mensen er last van.

Als je denkt dat je er last van hebt, neem dan gerust contact op met je huisarts.