Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perseïden. Naar verwachting 50 tot 200 gekleurde meteoren per uur: wat u moet weten

Tijdens de piek van de nachtelijke Perseïden, in de nacht van 12 op 13 augustus 2022, kunnen tot 200 meteoren per uur worden waargenomen. (© afbeelding / Adobestock)

ze kunnen rood, blauw of groen. Ze draaien bijna 58 km/s. Dit zijn de torenhoge sterren van de Perseïden, een fenomeen dat maar één keer per jaar voorkomt. Dit jaar begon het op 17 juli en duurt het naar verwachting tot 24 augustus.

Maar de piek, de tijd dat er de grootste tijd zal zijn, zal afnemen Vrijdagavond 12 t/m zaterdag 13 augustus. Hier is alles wat u moet weten over dit prachtige display dat belooft ons te verbazen.

Wat zijn Perseïden?

“In feite bevindt zich aan de basis de komeet Swift-Tuttle”, legt Gilles Dawidowicz uit, vice-president van de Astronomical Society of France en voorzitter van het Planetary Science Committee.

“Het passeert eens in de 133 jaar voor de aarde. De laatste keer was in 1992. Wat ons hier interesseert, is al het stof dat ervan scheidt terwijl het reist. Deze zwerm wordt ook wel de torus genoemd”, definieert de vice-president.

Dit stof, waarvan de grootte schommelt tussen de grootte van een zandkorrel en een meelkorrel, passeer ons elk jaar.

“Als ze onze atmosfeer binnenkomen met een snelheid van 58 km per seconde, verbranden ze en laten ze een spoor achter. Afhankelijk van hun samenstelling kan de kleur variëren.”

Hoe een meteoor niet te missen?

Wetende dat het pad van een meteoor maximaal 1 seconde zichtbaar blijft, is het: Het is onmogelijk om ze allemaal te zien.

Video’s: Momenteel in Actu

De maan kan een probleem zijn, maar hij zal niet de hele nacht zichtbaar blijven. Als het ooit veel licht geeft, ga dan gerust zo zitten dat het verstopt zit achter bijvoorbeeld een boom.

Jill DawidowiczVice-voorzitter van de Franse Astronomische Vereniging en voorzitter van het Planetaire Comité

Aan de andere kant is het mogelijk om de kans op likes te maximaliseren door deze paar tips te volgen:

  • Positioneer jezelf uit de buurt van lichtvervuiling.
  • Geef je ogen de tijd om aan de duisternis te wennen.
  • Probeer niet te veel naar de volle maan, de lichtbron, te staren.
  • Kijk naar het noordoosten.
READ  Spelen met 120 fps op Xbox Series X en Series S | Xbox One

Hoeveel kunnen we er zien?

kan stijgen tot 200 meteoren in één uurMaar het is “zeer variabel”, benadrukt Gil Dawidowicz.

Over dit onderwerp nodigt de Astronomical Society of France u uit om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek door het aantal torenhoge sterren te tellen dat u zult zien. Hiervoor biedt het protocol Om goed thuis te zijn in wat Perseïden zijn, dan om een internet formulier met uw feedback. naar je notitieboekjes!

Waarom is het zo populair?

Het is een populair fenomeen omdat in augustus de omstandigheden ideaal zijn om de lucht te observeren. “Het is niet koud, mensen zijn op vakantie zodat ze kunnen kijken…”

En een klein, niet onbelangrijk detail: “In tegenstelling tot bepaalde ruimtegebeurtenissen, hebben de Perseïden geen instrument nodig om ze te zien”, definieert de voorzitter van het Planetary Science Committee.

Dit is een ontmoeting met mensen, iedereen, om astronomie mogelijk te maken. Het is een zeer goede tijd om te filosoferen voor de onmetelijkheid van het universum.

Kunnen we ze elk jaar zien?

Het antwoord op deze vraag is volmondig ja: een Perseïdenzwerm bestaat uit miljarden stofdeeltjes.

“Zoals alles zal het op een dag verdwijnen, maar op menselijk niveau is het nog verre van onze zorg.”

De Perzen waren er voor ons, en ze zullen hier na ons zijn.

Is er iets negatiefs met douches?

We hebben het recht om de vraag te stellen. Net zoals vuurwerk vervuilt en duur is, wat is het nadeel van meteorenregens zoals de Perseïden?

‘Helemaal niets,’ antwoordde Gil Dawidowicz.

READ  Mac Studio en het nieuwe scherm kunnen er zo uitzien

Voor een keer hoef je niet na te denken over de gevolgen. We kunnen dit magische schouwspel alleen maar laten wegdrijven, zo dichtbij, maar tegelijkertijd zo ver.

Was dit artikel nuttig voor u? Weet dat je Actu in de ruimte kunt volgen nieuws . Met één klik, en na registratie, vindt u al het nieuws van uw favoriete steden en merken.