Paris Saint-Germain haalt Montpellier in en leidt het kampioenschap

echte demonstratie. Minder dan drie weken na hun zware nederlaag in de halve finale van de Coupe de France (20-33) reageerde PSG zondag perfect en sloeg Montpellier (38-23), als onderdeel van de 25e dag van Liqui Moly. Starlig. Door deze overwinning nemen de Parijzenaars vrijdag de leiding in het toernooi voor winnaar Nantes in Chambery. Montpellier staat nu op de derde plaats en je ziet de titel wegschuiven.

Parijs is realistischer

De teamgenoten van Luka Karabatić leverden een succesvolle prestatie van start tot finish en overtroffen Montpellier in termen van kracht en realisme voor het doel. MHB van zijn kant verergerde de slechte aanvallende opties en kon niet rekenen op de finesse van hun titulaire bewaker, Charles Bolzinger, die in de eerste helft niet kon redden. Integendeel, Andreas Palica was de hele wedstrijd keizerlijk (11 reddingen op 30 geblokkeerde schoten).

Ondanks enkele kleine foutjes, zoals Elohim Brandy die de bal twee keer verloor, waren de Parijzenaars vanaf de eerste minuten constanter. Petar Nenadić arriveerde in maart als medische clown nadat Nikola Karabatić geblesseerd was geraakt en steeg boven de wedstrijd uit en scoorde alleen al in de eerste helft vijf doelpunten. Vooral in de verdediging maakte PSG echter het verschil, waardoor Montpellier de flanken niet kon bereiken en openingen in de naaf kon vinden.

READ  Formule 1 | McLaren F1 brengt de chromen verf voor Silverstone opnieuw uit

10 doelpunten voor Kamil Siberzak

Dit ideale scenario stelde het overvolle stadion van Pierre de Coubertin zeer tevreden, die zijn spelers aanspoorde om dit tempo aan te houden. Na een eenzijdige eerste helft (19-13) bleven de Parijzenaars MHB waanzinnig domineren. Verrassend vrij, vierde Kamil Ciprzak feest achter de verdediging van de tegenstander en eindigde als topscorer van de wedstrijd met tien doelpunten.

Beetje bij beetje gaven de spelers van Patrice Canayer het op, alsof ze de bal verloren aan de onoplettende Stas Skube in de laatste minuten. De Parijzenaars maakten van de gelegenheid gebruik om de achterstand naar huis te rijden en sloten de wedstrijd af met een voorsprong van 15 goals (38-23). Deze overwinning bezorgt hen de eerste plaats in het kampioenschap en zet hen op het goede spoor voor de titel. Tenzij Nantes, die nipt tweede staat, op 2 juni spoilersporten komt spelen in Parijs, tijdens de voorlaatste dag van de Liqui Moly Starligue.