Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdekking van uitzonderlijke fossiele afzettingen

Ontdekking van uitzonderlijke fossiele afzettingen

Artistieke reconstructie van de fauna en flora van Cabriere.
Christian McGall, uittreksel uit de publicatie Saleh F. et al. Nat Ecol Evol 2024 (open toegang CC-BY 4.0)

De Cabriere-site, ten westen van Montpellier, concentreert zich op meer dan 400 fossielen die 470 miljoen jaar oud zijn. Het is een van de ‘rijkste en meest diverse afzettingen ter wereld’.

Een uiterst zeldzame vondst. Twee gepassioneerde amateurpaleontologen ontdekten na langdurig werk fossiele afzettingen “Uitzonderlijk goed bewaard gebleven”Zoals gerapporteerd door het National Center for Scientific Research (CNRS) op vrijdag 9 februari. Het eerste onderzoekswerk – uitgevoerd door een internationaal team – is gepubliceerd in het tijdschrift Natuurecologie en evolutie .

De site van Cabrières, gelegen nabij Pézenas (een stad ten westen van Montpellier), getuigt hiervan “De omgeving die het dichtst bij Antarctica ligt ooit waargenomen.”,Verslagen van het Onderzoekscentrum. Het is vooral een van de deposito’s.”De rijkste en meest diverse ter wereld. Voor de Ordovicium-periode [d’environ – 485,4 à – 443,4 millions d’années, NDLR]. En niet zonder reden: het bevat meer dan 400 fossielen die 470 miljoen jaar oud zijn.

“zachte” voorwerpen

Deze grootschalige ontdekking is te danken aan het opmerkelijke behoud van de afzettingen, wat een diepgaande studie van de afzettingen mogelijk zal maken.“zachte wezens” Zoals algen en sponzen. Veel monsters zijn al onderzocht in gespecialiseerde laboratoria in Lyon, Brest of Lausanne. Wetenschappelijke tijdschriftrapporten Wetenschap en de toekomst .

Deze resultaten zullen ons in staat stellen om het beter te begrijpen “Een cruciale rol” Onderzoekers van het National Center for Scientific Research verklaren de aanwezigheid van deze organismen in het ecosysteem destijds. Deze biologische diversiteit maakt het al mogelijk om de hypothese te bevestigen “Soorten migreren naar het zuidelijk halfrond, als toevluchtsoord, om te ontsnappen aan de extreem hoge temperaturen in de tropen van die tijd.”De onderzoekers dringen aan. Merk op dat met de platentektoniek de continenten niet bestonden of georganiseerd zijn zoals ze nu zijn.

READ  Ruimte: De komeet zal eind januari door de lucht trekken, 50.000 jaar na zijn laatste passage

Deze fossielen zullen echter jaren van aanvullend onderzoek vergen voordat ze volledig kunnen worden geëxploiteerd. Uitgebreide opgravingen en “Diepgaande analyse van fossielen met behulp van innovatieve beeldtechnieken” Het is dus voorzien. Ze zullen het toestaan “Om hun externe en interne anatomie, hun relaties en hun levensstijl in detail te onthullen.”.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >