Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongeveer 200 demonstranten, geen vluchtvertragingen

Geplaatst op zaterdag 03 juli 2021 om 12:10

Een staking tegen loonsverlagingen voor werknemers van de ADP-groep, directeur van de luchthavens Roissy Charles de Gaulle en Orly in Parijs, bracht zaterdag ongeveer 200 demonstranten bijeen zonder het luchtverkeer te verstoren, zei een AFP-journalist.

Het personeel liep over de rijstroken die de verschillende terminals op Roissy Airport met elkaar verbinden, voordat ze zich om 12.00 uur verspreidden.

Eerder vanochtend demonstreerden honderden demonstranten vreedzaam op de parkeerterreinen van Gebouw 2E in Roissy, onder het geluid van tumult en onder nauw toezicht van politieagenten.

Velen van hen zijn echter beboet voor “belemmering van het werk van de luchthaven” en “ongerechtvaardigde aanwezigheid op de luchthaven”, na een decreet van het gouvernement. Ze kregen een boete van 135 euro.

Yuan S. bekritiseerde. , 43, waarvan 15 jaar bij ADP-brandweerlieden: “Dit is het voertuig van de administratie voor sociale dialoog. Het is dossier en intimiderend, en we zullen het uitdagen.”

Drie vakbonden – Unsa, CGT en CFE-CGC – roepen op tot een staking tot en met maandag om de Contracts for Employment Adjustment Scheme (PACT) in te trekken, waarin staat dat bonussen zullen worden verlaagd of geëlimineerd. Bij weigering lopen medewerkers het risico op ontslag.

Les membres de la direction “nous font passer pour des privilégiés. J’ai 1.680 euros de traitement de base, donc les primes, c’est notre salaire”, a ajouté Yoan S., qui weigeren perdre jusqu’à “300 euros ” In de maand.

Een bron op de luchthaven zei dat er zaterdag geen hinder was voor het vliegverkeer.

READ  Energie: welke koelvloeistof verbruikt het minste?

Ze zei dat enkele tientallen medewerkers zich in Orly hadden verzameld voor een openbare bijeenkomst.

Het protest leidde vrijdag tot vertragingen van vluchten, waarbij ongeveer 500 demonstranten reizigers in Roissy blokkeerden en vervolgens het verkeer blokkeerden.

De onderhandelingen tussen het management en de vakbonden zijn opgeschort en worden maandag hervat.

Het VN-agentschap heeft op 9 juli ook een nieuwe stakingsaankondiging ingediend.

Het management zorgt ervoor dat een plan van aanpak voor verandering nodig is om besparingen te realiseren, terwijl de pandemie de activiteit van ADP, dat voornamelijk in handen is van de staat, heeft aangetast. In december werd al een Collectieve Contractuele Beëindigingsovereenkomst (RCC) getekend, die voorziet in het vertrek van 1.150 medewerkers in 2021, waarvan 700 die niet werden vervangen.

Zelfs als het luchtverkeer in Roissy en Orly aan kracht wint terwijl de vertrekken tijdens de vakantie beginnen, blijft het ver onder het niveau van voor de crisis, met 100.000 passagiers per dag tegenover 200.000 eerder.