Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongecontroleerd en wild weer in Zuid-Europa

Ongecontroleerd en wild weer in Zuid-Europa

Hittegolf treft zuidelijk Türkiye en zware stormen in Spanje veroorzaken schade.

advertentie

Terwijl landen als Frankrijk en Duitsland nog steeds wachten op de zomer, Turkiye Hij heeft al enkele dagen last van een hittegolf.

Langs de west- en zuidkust van het land liggen de temperaturen 8 tot 12 graden boven het seizoensgemiddelde, en de thermometer zal naar verwachting blijven stijgen tot 40 graden.

Deze hittegolf zal tot het einde van de week de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee treffen.

Spanje onder stormen

Tegelijkertijd SpanjeWe proberen te herstellen van de zware storm die steden in de omgeving onder water heeft gezet Murcia ligt in het zuidoosten van het land.

Veel rivieren stroomden buiten en de straten veranderden in modderstromen, wat de bewoners verraste.

Boeren werden zwaar getroffen; sommigen verloren binnen enkele uren hun hele oogst.

De olijven werden weggegooid, samen met de groenten die hier verbouwd werden. Alles werd vernietigd“Verklaart een boer uit de stad Calaspara.

Ten slotte kwam de luchthaven van Palma op het eiland Mallorca volledig onder water te staan. Op sociale media geplaatste foto’s toonden sporen bedekt met water van 50 cm hoog.

Vluchten werden geannuleerd en het interieur van de luchthaven liep aanzienlijke schade op.

READ  Covid-variant Omicron: 6000 doden per dag en 10.000 dagelijkse ziekenhuisopnames, het catastrofescenario dat het VK op zijn kop zet